Πολωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης της άμβλωσης

Πολωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης της άμβλωσης Facebook Twitter
Πολωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης της άμβλωσης (EPA)
0

Ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε η Πολωνία με 16.300 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι προειδοποίησε ότι οι πολίτες που συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση παραγνωρίζουν τον «μαζικό» κίνδυνο να μολυνθούν και ζήτησε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αυτές.

Στην Πολωνία γίνονται επί πέντε ημέρες διαδηλώσεις μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα, που ισοδυναμεί με σχεδόν πλήρη απαγόρευση της άμβλωσης σ' αυτή τη χώρα, οι κάτοικοι της οποίας είναι στη μεγάλη πλειονότητά τους ρωμαιοκαθολικοί.

Μόλις η απόφαση τεθεί σε εφαρμογή, ο τερματισμός της κύησης θα είναι νόμιμος στην Πολωνία μόνο σε περίπτωση αιμομιξίας, βιασμού ή απειλής για την υγεία της μητέρας. Το δικαστήριο έκρινε πως η άμβλωση εξαιτίας δυσμορφίας του εμβρύου, που ήταν μέχρι τώρα η μοναδική άλλη περίπτωση νόμιμου τερματισμού της κύησης στην Πολωνία, ήταν αντισυνταγματική.

Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε πως η συντηρητική κυβέρνηση του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) θα εξασφαλίσει πως οι μητέρες και τα παιδιά τους, που θα γεννηθούν παρά το γεγονός ότι έχουν προβλήματα υγείας, θα τύχουν της απαραίτητης φροντίδας.

«Θα βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτυχθούν ομαλά μέσα στη μήτρα της μητέρας τους και μετά να ζήσουν μια ομαλή ζωή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Διαδηλώσεις γίνονται σε όλη τη χώρα παρά τους περιορισμούς που οφείλονται στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αντίδραση στην Πολωνία κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία θεωρείται πως έχει στενούς δεσμούς με το εθνικιστικό PiS και τους υπερσυντηρητικούς συμμάχους του.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM