Bloomberg: Γιατί ο Ερντογάν θα βγει χαμένος, αν ηττηθεί ο Τραμπ

Bloomberg: Γιατί ο Ερντογάν θα βγει χαμένος, αν ηττηθεί ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Μια ενδεχόμενη ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου θα επηρεάσει αρκετές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αλλά σίγουρα θα δημιουργήσει ζητήματα σε εκείνες της Τουρκίας, της Βόρειας Κορέας και του Ισραήλ.

Εκτός από τους ηγέτες της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, το Bloomberg κατατάσσει στους ωφελημένους από την προεδρία Τραμπ και τους ηγέτες της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, της Βραζιλίας, της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, της Κίνας Σι Τζινπίνγκ της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα και της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Μαρκ Τσάμπιον, οι χώρες αυτές θα βρεθούν αντιμέτωπες με αλλαγές σε αυτό το ενδεχόμενο. Κατά την ανάλυσή του αυτός που έχει να χάσει τα περισσότερα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάσει του δεσμού που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει ότι λόγω αυτής της σχέσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει σταματήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τους ρωσικούς S-400 και την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία χωρίς διαβούλευση με την Ουάσινγκτον.

«Η σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κρίση από τη στιγμή που η Άγκυρα ξεκίνησε την εγκατάσταση των S-400 που προμηθεύτηκε από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ λένε ότι η αγορά αυτή αποτελεί απειλή για τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και έχουν ψηφίσει νομοθεσία για την επιβολή μέτρων αλλά η κυβέρνηση Τραμπ αντιτίθεται στην ενεργοποίησή τους» προσθέτει ο Τσάμπιον.

«Με τις κυρώσεις έτοιμες για εφαρμογή και τον Μπάιντεν να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Ερντογάν πρέπει να έχει να χάσει τα περισσότερα από τυχόν απομάκρυνση Τραμπ από τον Λευκό Οίκο» προσθέτει υπενθυμίζοντας τις παλαιότερες δηλώσεις του υποψηφίου των Δημοκρατικών που προκάλεσαν την οργή της Άγκυρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ