Σε αναστολή εργασίας κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος επειδή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι του χάκαραν το twitter

Σε αναστολή εργασίας κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος επειδή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι του χάκαραν το twitter Facebook Twitter
Σε αναστολή εργασίας κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος - Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι του χάκαραν το Twitter (C-Span)
0

Κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος τέθηκε σε επ 'αόριστον αναστολή εργασίας από το δίκτυο που εργάζεται, επειδή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι του χάκαραν το Τwitter.

Το τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAN έθεσε εκτός εργασίας προσωρινά τον πολιτικό συντάκτη του, Στιβ Σκάλι, αφού εκείνος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με την παραβίαση του λογαριασμού του στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. O Στιβ Σκάλι καλύπτει τις προεδρικές εκλογές για το C-SPAN από το 1992. Επρόκειτο να είναι ο συντονιστής  δημοσιογράφος στο δεύτερο προεκλογικό debate για την προεδρία των ΗΠΑ πριν αυτό ακυρωθεί.

Στη συνέχεια κατηγορήθηκε για αμφισβητήσιμη ανταλλαγή αναρτήσεων με τον πρώην βοηθό του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι. Ο ίδιος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ψευδώς ότι χάκαραν τον λογαριασμό του στο twitter.

Χθες ο πολιτικός συντάκτης επανήλθε με δήλωσή του, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας πως απογοήτευσε τους συναδέλφους του. «Ζητώ να με συγχωρέσουν», έγραψε.

Την ίδια ώρα, το debate ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να συμμετάσχει υπό διαφορετικές συνθήκες, μετά από αίτημα της πλευράς Μπάινεν που θορυβήθηκε από την θετική διάγνωση του Ντοναλντ Τραμπ με κορωνοϊό.

Η ιστορία με το Twitter

 

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος επέκρινε τον Σκάλι αποκαλώντας τον "Never Trumper". Αυτό αποδίδεται σε Ρεπουμπλικάνους που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον Τραμπ στις εκλογές του 2016. Ο Σκάλι με ανάρτησή του στο twitter, ζήτησε τη συμβουλή του Άντονι Σκαραμούτσι, πρώην διευθυντή επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, πλέον επικριτή του Προέδρου, για το αν θα έπρεπε να απαντήσει στον Πρόεδρο. 

Αιτιολογώντας την πράξη του, είπε χθες πως έστειλε το tweet «από απογοήτευση» μετά από «αδιάκοπη κριτική» συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ντόναλντ Τραμπ. «Το επόμενο πρωί όταν είδα ό,τι αυτή η ανάρτηση είχε δημιουργήσει μια νέα διαμάχη, ισχυρίστηκα ψευδώς ότι ο λογαριασμός μου στο Twitter είχε παραβιαστεί», παραδέχτηκε, ζητώντας συγγνώμη.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της επ' αόριστον αναστολής του Σκάλi, ο Τραμπ  έσπευσε να απαντήσει. «Είχα πάλι δίκιο! Ο Στιβ Σκάλι παραδέχτηκε μόλις, πως ισχυρίστηκε ψευδώς ότι του χάκαραν τον λογαριασμό του στο Twitter», έγραψε ο πρόεδρος.

Σε δήλωσή του, το δίκτυο C-SPAN ανέφερε πως ο Σκάλι ομολόγησε ότι είπε ψέματα, την Τετάρτη. «Είμαστε ιδιαίτερα λυπημένοι για αυτά τα νέα και δεν συγχωρούμε τις ενέργειές του», ανέφερε η σχετική δήλωση. «Αφού υπάρξει κάποια απόσταση από αυτό το επεισόδιο, πιστεύουμε στις ικανότητές του και θεωρούμε ό,τι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στο C-SPAN».

Ο Σκάλι ηγείται της κάλυψης των προεδρικών εκλογών του δικτύου επί σχεδόν 30 χρόνια. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει, αλλά η αναστολή που του επέβαλε το δίκτυο, υποδηλώνει ότι θα δεν θα βρίσκεται πίσω από το βραδινό πρόγραμμα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ