ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Βερολίνο δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν φορούν μάσκα- Η διαφορετική καμπάνια

Το Βερολίνο δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν φορούν μάσκα- Η διαφορετική καμπάνια Facebook Twitter
0

Το Βερολίνο άφησε στην άκρη τις ευγενικές παραινέσεις για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και προχώρησε σε ένα πιο ευθύ μήνυμα: δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν φορούν μάσκα.

Διαφήμιση που δημοσίευσε στις τοπικές εφημερίδες η γερουσία του Βερολίνου, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού, δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έχει υψωμένο το μεσαίο δάχτυλό της. «Ένα υψωμένο δάχτυλο για όλους όσοι δεν φορούν μάσκα. Εμείς εμμένουμε στους κανόνες για τον κορωνοϊό», αναφέρει το μήνυμα.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε γλώσσα που ταιριάζει στον χαρακτήρα του Βερολίνου και που υπογραμμίζει τη δραματική κατάσταση με την πανδημία. Και το καταφέραμε», δήλωσε στον Guardian εκπρόσωπος του Visit Berlin, της υπηρεσίας τουρισμού που δημιούργησε αυτή την καμπάνια.

Το Βερολίνο δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν φορούν μάσκα- Η διαφορετική καμπάνια Facebook Twitter

Το μοτίβο που θυμωμένου συνταξιούχου είναι μέρος της ευρύτερης καμπάνιας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, με μια σειρά αφισών στα γερμανικά, τα αγγλικά, τα τουρκικά και τα αραβικά, οι οποίες έχουν παρόμοια συνθήματα, αν και λιγότερο επιθετικά, όπως: «Φορέστε μάσκες για να μην σβήσουν τα φώτα».

Πάντως, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτή την καμπάνια. «Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή για ηλίθια αστεία», σχολίασε ο επικεφαλής του CDU στο Βερολίνο, Κάι Βέγκνερ. «Η καμπάνια δεν είναι ούτε αστεία, ούτε αντισυμβατική, αλλά αλαζονική και προσβλητική», είπε από την πλευρά του ο γ.γ. του κόμματος Ελεύθερων Δημοκρατών.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ