Εξαφανίστηκε πριν δυο χρόνια και βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα: «Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω»

Εξαφανίστηκε πριν δυο χρόνια και βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα: «Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω» Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα από την Κολομβία, που εξαφανίστηκε πριν από δυο χρόνια βρέθηκε ζωντανή στη θάλασσα από έναν ψαρά και το βίντεο από την διάσωση έχει γίνει viral. 

«Ευχαριστώ τον Θεό που ήμουν ζωντανή», είπε η Angelica Gaitan, που εντοπίστηκε το Σάββατο από τον Roland Visbal ενώ επέπλεε στο νερό περίπου 1.2 μίλια έξω από την Puerto Colombia.

Στο βίντεο φαίνεται ο Visbal με τον φίλο του Gustavo να κατευθύνουν το πλοίο προς το μέρος της, με την ίδια να δείχνει χωρίς τις αισθήσεις της. Όπως είπαν, αρχικά νόμιζαν πως η 46χρονη ήταν κομμάτι ξύλου που επέπλεε μέχρι την στιγμή που ύψωσε τα χέρια της καλώντας σε βοήθεια, μετέδωσε η Sun. 

Εξαφανίστηκε πριν δυο χρόνια και βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα: «Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω» Facebook Twitter
Εξαφανίστηκε πριν δυο χρόνια και βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα: «Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω» Facebook Twitter

Οι δυο άντρες ακούγονται στο βίντεο να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή της φωνάζοντας στα ισπανικά αλλά και τα αγγλικά. Ωστόσο, η Gaitan δεν ήταν σε θέση να τους απαντήσει, καθώς σύμφωνα με μετέπειτα αναφορές είχε υποστεί εξάντληση και υποθερμία, επιπλέοντας στο νερό για περίπου 8 ώρες. 

Τελικά κατάφεραν, με αρκετή δυσκολία, να την ανασύρουν από το νερό χρησιμοποιώντας ένα σχοινί, το οποίο έδεσαν σε σωσίβιο, που πέταξαν προς το μέρος της. Η Sun μετέδωσε πως οι πρώτες λέξεις της γυναίκας μετά την διάσωση ήταν, «Ξαναγεννήθηκα. Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω». 

Οι απόπειρες των δυο αντρών να κουβεντιάσουν μαζί της και να της δώσουν νερό απέτυχαν καθώς η Gaitan ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα, μετά την τρομακτική εμπειρία της. 

Ο ηρωικός ψαράς κατάφερε να μεταφέρει την 46χρονη στην ακτή, όπου φέρεται να την φρόντισαν ντόπιοι πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Εξαφανίστηκε πριν δυο χρόνια και βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα: «Ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνω» Facebook Twitter

Όταν η Gaitan ταυτοποιήθηκε, ήρθε στο φως η οδυνηρή ιστορία της. Όπως αποδείχθηκε, η γυναίκα είχε χάσει επαφή με την οικογένεια της πριν από δυο χρόνια και κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται μέχρι σήμερα. 

Η ίδια είπε αργότερα στο ραδιόφωνο RCN πως η σοκαριστική της κατάληξη ήταν αποτέλεσμα της κλιμάκωσης 20 ετών ενδοοικογενειακής βίας, από τα χέρια του συντρόφου της. 

«Η κακοποίηση ξεκίνησε στην πρώτη εγκυμοσύνη. Με χτυπούσε και με κακοποιούσε βίαια», αποκάλυψε η 46χρονη σε συνέντευξή της. «Στη δεύτερη εγκυμοσύνη, η κακοποίηση συνεχίστηκε και δεν μπορούσα να του ξεφύγω επειδή τα κορίτσια ήταν μικρά». 

Παρά τις φερόμενες καταγγελίες περί κακοποίησης, η αστυνομία προχώρησε σε κράτηση μόλις 24 ωρών του συντρόφου της, μετά την οποία επέστρεψε σπίτι και συνέχισε να τις επιτίθεται, μετέδωσε η Mirror. 

Το βίντεο από την στιγμή της διάσωσης:

Η αποκορύφωση ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν σύμφωνα με την Gaitan, ο σύντροφός της «μου έσπασε το πρόσωπο και προσπάθησε να με σκοτώσει». Μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση, αποφάσισε να φύγει και κατέληξε να μένει στην πόλη Μπαρρανκίγια για έξι μήνες. Η προσπάθειά της να βρει βοήθεια σε καταφύγιο αστέγων απέτυχε με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη. 

«Δεν ήθελα να συνεχίσω άλλο την ζωή μου», είπε η Gaitan, που αργότερα πήρε λεωφορείο για την παραλία και «αποφάσισε να πηδήξει στη θάλασσα». Όπως ανέφερε, θυμάται ελάχιστα από εκείνο το σημείο και έπειτα μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. 

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από τις συνθήκες εξαφάνισης και διάσωσης της 46χρονης γυναίκας. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν την κόρη της Gaitan, Alejandra Castiblanco, που μαζί με την αδερφή της συγκεντρώνουν χρήματα για να επιστρέψει η μητέρα τους στο σπίτι τους στην Μπογκοτά. 

Με πληροφορίες από New York Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ