Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται σε πολλές χώρες οδήγησε σε νέο θλιβερό ρεκόρ. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια κρούσματα σε όλο τον πλανήτη.

 

Παρότι αυτά είναι τα περισσότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μέσα σε επτά ημέρες, οι θάνατοι μειώθηκαν το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 1.998.897 νέες περιπτώσεις μόλυνσης, μια αύξηση της τάξεως του 6% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Το ίδιο διάστημα, περίπου 37.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, με συνέπεια να καταγραφεί μείωση 10% στους θανάτους, σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Σχεδόν όλες οι περιοχές του πλανήτη είδαν αύξηση των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, στην Ευρώπη οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 11% και στην Αμερική κατά 10%. Μόνο η Αφρική κατέγραψε πτώση 12% στα νέα κρούσματα σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, καταγράφηκαν περισσότεροι από 4.000 θάνατοι μέσα σε επτά ημέρες, αύξηση 27% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Η Γαλλία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Βρετανία ανέφεραν τα περισσότερα νέα κρούσματα, ενώ η Ουγγαρία και η Δανία ανέφεραν τη μεγαλύτερη αύξηση στους θανάτους.

 

Από την άλλη, στην Αμερική οι θάνατοι ήταν κατά 22% μειωμένοι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και στην Αφρική υπήρξε πτώση της τάξεως του 16%.

 

Με πληροφορίες από AFP

 


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr