ΗΠΑ: Μία σύλληψη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρα ουσία με παραλήπτη τον Τραμπ

ΗΠΑ: Μία σύλληψη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρα ουσία με παραλήπτη τον Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Μία γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για την αποστολή φακέλου με θανατηφόρα ουσία (ρικίνη) στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Επιβεβαιώνω ότι έγινε μια σύλληψη στη γέφυρα Πις του Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άαρον Μπάουκερ, στέλεχος της υπηρεσίας τελωνείων, αναφερόμενος σε γέφυρα που συνδέει τον Καναδά με την πολιτεία της Νέας Υόρκης. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

Το πρόσωπο αυτό είναι γυναίκα και έφερε πυροβόλο όπλο όταν συνελήφθη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι πρόκειται για άτομο με καναδική υπηκοότητα.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι οι αρχές εντόπισαν φάκελο που προοριζόταν για τον Λευκό Οίκο που περιείχε ρικίνη, θανατηφόρο δηλητήριο, με παραλήπτη τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο φάκελος εντοπίστηκε νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα και δεν έφθασε ποτέ στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η εφημερίδα ανέφερε πως η επιστολή είχε ταχυδρομηθεί από τον Καναδά.

Ο Λευκός Οίκος και η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση. Η ρικίνη μπορεί να μετατραπεί σε βιολογικό όπλο, αν υποβληθεί σε επεξεργασία. Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο μέσα σε 36 έως 72 ώρες από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την έκθεση σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Δεν υπάρχει αντίδοτο.

Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σειρά περιστατικών αποστολής φακέλων με ρικίνη σε αξιωματούχους των ΗΠΑ. Το 2018, ο Ουίλιαμ Κλάιντ Άλεν από τη Γιούτα, καταδικάσθηκε διότι έστειλε απειλητικές επιστολές στον Τραμπ και άλλους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους και στον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι. Όλες οι επιστολές περιείχαν υλικό του φυτού από τους σπόρους του οποίου προέρχεται η ρικίνη. Άλλοι δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν επειδή είχαν στείλει επιστολές με ρικίνη στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM