Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη γειτονική χώρα, αναφορικά με πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε άθλιο το δημοσίευμα, σε δηλώσεις με τις οποίες γνωστοποίησε ότι κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στο υπουργείο. Το θέμα αφορά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία».

 

 

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

 

Αρκετές ώρες νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση για το εν λόγω πρωτοσέλιδο, το οποίο καταδίκασε, χωρίς να κάνει αναφορά στην εφημερίδα.

 

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα», σημείωνε αρχικά το ΥΠΕΞ.

 

«Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται», ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

 

Δύο τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις στο Αιγαίο

 

Την ίδια ώρα, η Τουρκία- παρότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να δώσει μια ευκαιρία στη διπλωματία- εξέδωσε δύο NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο.

 

Οι δύο NAVTEX αφορούν περιοχή μεταξύ του κόλπου της Φώκαιας και του νότιου τμήματος της θαλάσσιας περιοχής της Λέσβου. Εκεί η Τουρκία θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr