Ακάρ: Είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα

Ακάρ: Είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα Facebook Twitter
Anadolu
0

Να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο όλες οι χώρες αναμένει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπως διεμήνυσε κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ - που επισκέφτηκαν την Άγκυρα στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης. 

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει-όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. 

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Turkiye στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας.

«Για την ανεξαρτησία μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρατιωτική ισχύ»

 

Στο ίδιο μήκος κύματος χθες και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά το διάγγελμα μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στις δηλώσεις του, «φωτογράφισε» το Καστελόριζο, λέγοντας «Χαλάσαμε τα παιχνίδια όσων προσπάθησαν να περιορίσουν τη χώρα μας στις ακτές της, με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τελικά θα αποδεχθούν την αλήθεια», ανέφερε ακόμη. «Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό λάθος ή ασεβής ενέργεια εναντίον της χώρας μας, αντί να μας απομακρύνει από το μονοπάτι μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, συνέχισε λέγοντας: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ».

«Όσοι υψώνουν απέναντί μας το ανάστημά τους, όταν έρθει η ώρα εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα», είπε ακόμη στο διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε ότι αυτοί που πασχίζουν με την ανεπαρκή στρατιωτική δύναμή τους, αντί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την Άγκυρα, θα έπρεπε τουλάχιστον να δουν τις διπλωματικές προσπάθειες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM