Oruc Reis: Για 18η ημέρα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα - Γενί Σαφάκ: Δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία

Oruc Reis: Για 18η ημέρα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα - Γενί Σαφάκ: Δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το «Oruc Reis» δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία και δεν αποκλείεται να κινηθεί κοντά στο Καστελόριζο, ενώ σήμερα συμπληρώνονται 18 μέρες παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά της η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που «σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου».

Oruc Reis: Για 18η ημέρα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα - Γενί Σαφάκ: Δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία Facebook Twitter

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η παράνομη τουρκική Navtex της 23ης Αυγούστου. Παράλληλα με τον πλου του Oruc Reis, από την Τρίτη διεξάγονται ταυτόχρονα αεροναυτικά γυμνάσια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον τουρκικό στόλο.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η «προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης» στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη διεξάγονται παράλληλα αεροναυτικά γυμνάσια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον τουρκικό στόλο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ