Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αφήσουν τα κρούσματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο, με στόχο να επιτευχθεί ενδεχόμενη ανοσίας της αγέλης, ο αριθμός των νεκρών «θα είναι τεράστιος», ιδίως μεταξύ των ευπαθών ομάδων, προειδοποίησε ο Άντονι Φάουτσι.

 

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος στην task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό εξήγησε τους κινδύνους μιας τέτοιας απόφασης, κατά τη διάρκεια μιας λάιβ συζήτησης στο Instagram.

 

«Αν όλοι μολύνονταν από τον ιό, ακόμη και με σχετικά υψηλό ποσοστό ασυμπτωματικών φορέων, πολλοί άνθρωποι θα πέθαιναν» τόνισε ο ίδιος.

 

«Αν κοιτάξει κανείς τις ΗΠΑ, με την επιδημία παχυσαρκίας, με τον αριθμό ανθρώπων με υπέρταση, με τόσους διαβητικούς.... Αν όλοι μολυνθούν, τότε ο αριθμός των νεκρών θα είναι τεράστιος και απολύτως θλιβερός» πρόσθεσε.

 

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος στην task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό εξήγησε τους κινδύνους μιας τέτοιας απόφασης - ΕΡΑ
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος στην task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό εξήγησε τους κινδύνους μιας τέτοιας απόφασης - ΕΡΑ

 

Σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, τουλάχιστον 167.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

 

Η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» επιτυγχάνεται όταν περίπου το 70-90% του εκάστοτε πληθυσμού αποκτήσει ανοσία σε μια ασθένεια, είτε έχοντας νοσήσει είτε μέσω εμβολιασμού. Όταν αυτό συμβεί, η νόσος είναι λιγότερο πιθανό να εξαπλωθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν νοσήσει.

 

Προσώρας, παραμένει ασαφές αν όσοι έχουν ξεπεράσει την Covid-19 έχουν αποκτήσει ανοσία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr