Παρίσι: Πτώμα εντοπίστηκε σε κελάρι έπαυλης 35 εκατ.ευρώ - «Μάλλον δολοφονία προ 30 ετών»

Παρίσι: Πτώμα εντοπίστηκε σε κελάρι έπαυλης 35 εκατ.ευρώ - «Μάλλον δολοφονία προ 30 ετών» Facebook Twitter
Daniel Féau
0

Οι εργασίες ανακαίνισης μιας εγκαταλελειμένης έπαυλης 35 εκατ. ευρώ σε μια από τις πιο πολυτελείς περιοχές του Παρισιού ανεστάλησαν μετά τον εντοπισμό πτώματος άνδρα που πιστεύεται πως είχε δολοφονηθεί προ 30 ετών. 

Μόλις λίγα λεπτά απόσταση από το Μέγαρο των Απομάχων (Les Invalides) και την επίσημη κατοικία του Γάλλου πρωθυπουργού, το πελώριο, εντυπωσιακό αλλά ετοιμόρροπο κτήριο της οδού Oudinot 12 στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, ήταν άδειο εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες.


Σύμφωνα με τη Le Monde, στο εντυπωσιακό κτίσμα τους πέτρινους τοίχους του οποίου είχε καταλάβει ο κισσός, κάποτε ζούσε ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Φρανσουά Κοπέ. Τον περασμένο Γενάρη, σε μια δημοπρασία που κράτησε μετά βίας 15 λεπτά, πουλήθηκε από τους ιδιοκτήτες του, μια ολλανδική εταιρεία, στον νέο του κάτοχο έναντι 35,1 εκατ.ευρώ.

Ο Ζαν-Μπερνάρ Λαφοντά (Jean-Bernard Lafonta), πρώην διευθυντής της γαλλικής εταιρείας επενδύσεων Wendel και αγοραστής του ακινήτου, δεν έχασε καιρό, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο τις εργασίες ανακαίνισης ώστε να του δώσει πίσω τη χαμένη αίγλη του.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που επιθεωρούσαν το χώρο βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Σύμφωνα με την Le Monde, το πτώμα αποκαλύφθηκε καθώς οι εργάτες απομάκρυναν ένα σωρό από σανίδες και μπάζα σε ένα από τα κελάρια τού αρχοντικού. Ίχνη τραυμάτων -όπως σπασμένα οστά και κοψίματα από μαχαίρι- οδήγησαν την αστυνομία να ανοίξει έρευνα για εγκληματική ενέργεια.

Με τη βοήθεια των εγγράφων που βρέθηκαν πάνω στο πτώμα, έγινε ταυτοποίηση και γρήγορα οι αρχές κατέληξαν πως επρόκειτο για έναν άνδρα ονόματι Ζαν-Πιερ Ρενώ, ο θάνατος του οποίου σημειώθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια: «Ήταν κάποιος χωρίς μόνιμη κατοικία, με προβλήματα ποτού», είπε πηγή της αστυνομίας στη γαλλική εφημερίδα.

«Πιθανολογούμε ίσως κάποιον καυγά με άλλον άνθρωπο που ζούσε στο περιθώριο. Ωστόσο, είναι ασαφές αν πέθανε στην έπαυλη ή αν μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων. Και ίσως να μην ανακαλύψουμε ποτέ ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του. Είναι πολύ πιθανό και ο ίδιος ο δολοφόνος να είναι πια νεκρός» τόνισε η ίδια πηγή.

Τα παιδιά του Ρενώ εντοπίστηκαν και ενημερώθηκαν για το θάνατο του πατέρα τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου αρνήθηκε να κάνει σχόλια. Οι εργασίες για την αποκατάσταση της έπαυλης θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ