Κορωνοϊός: Η Γαλλία κατέγραψε τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα σε διάστημα δύο μηνών

Κορωνοϊός: Η Γαλλία κατέγραψε τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα σε διάστημα δύο μηνών Facebook Twitter
0

Η Γαλλία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα περίπου δύο μηνών. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη κάνουν λόγο για 1.695 νέες μολύνσεις εντός 24 ωρών.

Με περισσότερους από 30.000 θανάτους, η Γαλλία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νεκρών στην Ευρώπη, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.

Η πόλη της Τουλούζ εισήγαγε νέους κανόνες που απαιτούν μάσκες προσώπου στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της, με το Παρίσι και μια σειρά από άλλες πόλεις, να αναμένεται πως θα ακολουθήσουν επίσης το μέτρο. Όμως η Γαλλία δεν είναι το μόνο ευρωπαϊκό έθνος που δείχνει να βιώνει αναζωπύρωση κρουσμάτων από τότε που έγινε η άρση των μέτρων.

Την Τετάρτη, η Ισπανία ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τότε που άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς τον Ιούνιο, με 1.772 κρούσματα. Τα νέα ήρθαν καθώς η Ελβετία ανακοίνωσε μέτρα καραντίνας για ταξιδιώτες που έφτασαν από την Ισπανία, αν και οι κανόνες της δεν ισχύουν για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες Νήσους. Τον περασμένο μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο αφαίρεσε την Ισπανία από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που προέρχονται από οποιοδήποτε μέρος της Ισπανίας πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Η Γερμανία θα απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την βελγική πόλη της Αμβέρσας να μπαίνουν καραντίνα, καθώς η γερμανική υπηρεσία ελέγχου ασθενειών κήρυξε την πόλη "ζώνη κινδύνου".

Το BBC, που μεταδίδει τα στοιχεία, αναφέρεται και στην Ελλάδα γράφοντας πως «σημείωσε την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 124 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, παρά το γεγονός ότι τα πήγε σχετικά καλά την άνοιξη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους Έλληνες ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρούς περιορισμούς και προειδοποίησε για εφησυχασμό».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM