Δικαστική νίκη για τη Μέγκαν Μαρκλ - Ταμπλόιντ δεν θα αποκαλύψει ονόματα φίλων της

Δικαστική νίκη για τη Μέγκαν Μαρκλ - Ταμπλόιντ δεν θα αποκαλύψει ονόματα φίλων της Facebook Twitter
Νίκη για τη Μέγκαν Μαρκλ - Ταμπλόιντ δεν θα αποκαλύψει ονόματα φίλων της
0

Η Μέγκαν Μαρκλ, η Δούκισσα του Σάσεξ, κέρδισε δικαστική μάχη απέναντι στην Κυριακάτικη Mail που της επιτρέπει να μην αποκαλύψει τα ονόματα φίλων της προς το παρόν.

Σύμφωνα με το Reuters, η Δούκισσα του Σάσεξ διατηρεί το δικαίωμα να κρατήσει τα ονόματα πέντε φίλων της ιδιωτικά προς το παρόν ως μέρος της νομικής της δράσης εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι μήνυσε τις Associated Newspapers για άρθρα στην εφημερίδα Mail on Sunday που περιελάμβανε τμήματα μιας χειρόγραφης επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018.

Στο πλαίσιο της υπεράσπισής της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είχε δημοσιεύσει την επιστολή σε απάντηση ενός άρθρου στο περιοδικό People, το οποίο βασίστηκε σε ανώνυμες συνεντεύξεις με πέντε φίλους της Μαρκλ.

Ο δικαστής Mark Warby αποφάνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι τα ονόματά τους δεν μπορούσαν να δημοσιευτούν ως μέρος της αγωγής της, σύμφωνα με την οποία η Mail εισέβαλε στην ιδιωτική της ζωή και παραβίασε τα πνευματικά της δικαιώματα.

Το ζήτημα της ανωνυμίας είναι ένα προκαταρκτικό θέμα με την δίκη να μην αναμένεται πριν το 2021.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ