ΗΠΑ: Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου

ΗΠΑ: Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου Facebook Twitter
0

Η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, η Κόνι Καλπ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, σχεδόν 12 χρόνια μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ όπου είχε νοσηλευθεί.


Η γυναίκα, που είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο από τον σύζυγό της που προσπάθησε να την σκοτώσει πριν στρέψει το όπλο του εναντίον του, έκανε τον Δεκέμβριο 2008 μεταμόσχευση στο 80% του προσώπου της με εγχείρηση που διήρκεσε 22 ώρες.

Ήταν ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιβίωση μετά από μεταμόσχευση προσώπου, έγραψε στο Twiter ο δρ Φρανκ Παπέι, ο επικεφαλής του τμήματος Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 στην Γαλλία. Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, παραμορφωμένη από τον σκύλο της, έκανε μεταμόσχευση της περιοχής μύτη-χείλια-μέτωπο. Υπέκυψε το Απρίλιο 2016 σε σπάνιας μορφής καρκίνο που δεν είχε προφανή σχέση με την αγωγή που λάμβανε κατά της απόρριψης του μοσχεύματος. Στις 13 Απριλίου 2006, μεταμόσχευση στα δύο τρία του προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε αγρότη που είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα. Πέθανε τον Ιούλιο 2008 αφού εγκατέλειψε την αγωγή κατά της απόρριψης του μοσχεύματος για να καταφύγει σε ιατρικά βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM