ΗΠΑ: Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου

ΗΠΑ: Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου Facebook Twitter
0

Η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, η Κόνι Καλπ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, σχεδόν 12 χρόνια μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ όπου είχε νοσηλευθεί.


Η γυναίκα, που είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο από τον σύζυγό της που προσπάθησε να την σκοτώσει πριν στρέψει το όπλο του εναντίον του, έκανε τον Δεκέμβριο 2008 μεταμόσχευση στο 80% του προσώπου της με εγχείρηση που διήρκεσε 22 ώρες.

Ήταν ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιβίωση μετά από μεταμόσχευση προσώπου, έγραψε στο Twiter ο δρ Φρανκ Παπέι, ο επικεφαλής του τμήματος Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 στην Γαλλία. Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, παραμορφωμένη από τον σκύλο της, έκανε μεταμόσχευση της περιοχής μύτη-χείλια-μέτωπο. Υπέκυψε το Απρίλιο 2016 σε σπάνιας μορφής καρκίνο που δεν είχε προφανή σχέση με την αγωγή που λάμβανε κατά της απόρριψης του μοσχεύματος. Στις 13 Απριλίου 2006, μεταμόσχευση στα δύο τρία του προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε αγρότη που είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα. Πέθανε τον Ιούλιο 2008 αφού εγκατέλειψε την αγωγή κατά της απόρριψης του μοσχεύματος για να καταφύγει σε ιατρικά βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM