Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές

Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές Facebook Twitter
Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές
0

Η Ryanair κλείνει τη βάση της στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης Hahn, αφού οι Γερμανοί πιλότοι καταψήφισαν την εναλλακτική για τις περικοπές των μισθών τους.

Η εταιρεία δήλωσε σε υπόμνημα προς τους πιλότους ότι οι βάσεις της στα αεροδρόμια του Βερολίνου Tegel και του Ντίσελντορφ κινδυνεύουν επίσης να κλείσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αντίθετα, οι πιλότοι και τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της αποδοχής περικοπών στις αμοιβές τους, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες των θέσεων εργασίας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με εναλλακτικά μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων, κάτι που δυστυχώς θα σημαίνει κλείσιμο βάσεων και απολύσεις», σημειώνει η Ryanair σε υπόμνημα προς τους Γερμανούς πιλότους.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair συμφωνούν ωστόσο, σε προσωρινή περικοπή των αμοιβών τους για να διασωθούν ορισμένες από τις θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται δε ότι η Ryanair ανακοίνωσε τον Μάιο ότι πρόκειται να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε συνάψει συμφωνία με το σωματείο Unite, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του πληρώματος καμπίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ryanair δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στη Γερμανία.


Η γερμανική αεροπορική ένωση Vereinigung Cockpit, από την πλευρά της δήλωσε ότι «λιγότεροι από τους μισούς πιλότους ήταν υπέρ της αποδοχής» της συμφωνίας για την περικοπή μισθών.

«Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει ολόκληρη την κοινότητα των πιλότων στη Γερμανία», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προτεινόμενες περικοπές βασίζονται στα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα και επέμεινε ότι θα μπορούσαν να γίνουν «πολύ χειρότερα» τα πράγματα σε περίπτωση επανεμφάνισης του κορωνοϊού.

«Καταστήσαμε σαφές σε όλες τις διαπραγματεύσεις ότι εάν η ψηφοφορία δεν ήταν επιτυχής, τότε το επόμενο βήμα θα έπρεπε να είναι απολύσεις», ανέφερε σχετικά.

«Είναι παράξενο το γεγονός ότι η ένωση έδρασε ενάντια της συμφωνίας γνωρίζοντας καλά ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το κλείσιμο της βάσης και η απώλεια θέσεων εργασίας» κατέληξε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM