Αυστραλία: «Θα χρειαστούν εβδομάδες» για να τεθεί υπό έλεγχο η έξαρση κορωνοϊού στη Μελβούρνη

Αυστραλία: «Θα χρειαστούν εβδομάδες» για να τεθεί υπό έλεγχο η έξαρση κορωνοϊού στη Μελβούρνη Facebook Twitter
0

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μελβούρνη θα χρειαστεί εβδομάδες για να τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας. 

Παρά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις εντολές που έχουν δοθεί στους πολίτες για μάσκες, οι εξελίξεις ανησυχούν τις αρχές τις Αυστραλίας που ετοιμάζονται για δεύτερο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό. 


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στην πολιτεία της Βικτόριας τον Ιούλιο, και κυρίως στη Μελβούρνη. Σήμερα καταγράφηκαν 275 νέες μολύνσεις, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις 438 την Παρασκευή.


Η τοπική κυβέρνηση επέβαλε σε περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν σε καθεστώς μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας για έξι εβδομάδες, καλώντας τους πολίτες γύρω από τη Μελβούρνη να φορούν πάντα μάσκα όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους.


Μία γυναίκα ηλικίας άνω των 80 ετών πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους και οι θάνατοι στην περιοχή ανήλθαν σε 123.

Σε όλο τον κόσμο, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 14,5 εκατομμύρια ενώ από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 606.195 ασθενείς. Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι σίγουρα μεγαλύτεροι. 

Το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 63.872 κρούσματα και σε όλη την χώρα, έχουν διαγνωστεί 3.762.081 άτομα, καθώς οι ΗΠΑ υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία.


Σε μια μέρα έχασαν την ζωή τους ακόμα 514 ασθενείς με COVID-19, και το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 140.474, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ