ΠΟΥ- Κορωνοϊός: Η πανδημία μπορεί να γίνεται ολοένα και χειρότερη- Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα

ΠΟΥ- Κορωνοϊός: Η πανδημία μπορεί να γίνεται ολοένα και χειρότερη- Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα Facebook Twitter
ΕPA
0

Αν δεν εφαρμόζονται τα βασικά, μόνο με έναν τρόπο θα εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού: η κρίση θα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Αυτή την προειδοποίηση εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αν και παραμένει σχετικά σταθερός ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, υπάρχουν πολλά για να ανησυχούμε, τόνισε ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ υπενθύμισε ότι την Κυριακή αναφέρθηκαν στον Οργανισμό 230.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, το 80% καταγράφηκε σε 10 χώρες και τα μισά μόλις σε δύο χώρες.

«Υπερβολικά πολλές χώρες κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση», προειδοποίησε ο Γκεμπρεγεσούς. Ο κορωνοϊός παραμένει ο Νο1 εχθρός, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις ενέργειες πολλών κυβερνήσεων και πολιτών, συμπλήρωσε.

«Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί η πανδημία είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Δεν χρειάζεται να γίνει έτσι. Κάθε ηγέτης, κάθε κυβέρνηση, κάθε πολίτης μπορεί να κάνει αυτό που του αναλογεί για να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης«, τόνισε.

Ο Γκεμπρεγεσούς αναγνώρισε πως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για την έξοδο από την πανδημία. Όλοι ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στα εργαλεία που έχουμε τώρα για να καταστείλουμε τη μετάδοση και να σώσουμε ζωές».

Το ζητούμενο είναι να φτάσει ο κόσμος σε μια βιώσιμη κατάσταση, που θα είναι υπό έλεγχο ο ιός ενώ θα συνεχίζουμε τις ζωές μας, υπογράμμισε. Αλλά προειδοποίησε «Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα στο άμεσο μέλλον».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι πολλές χώρες πασχίζουν να αντιμετωπίσουν νέες εξάρσεις, καθώς χαλάρωσαν τους περιορισμούς. «Σε πολλές χώρες βλέπουμε επικίνδυνες αυξήσεις κρουσμάτων και να γεμίζουν ξανά τα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά τόνισε ότι ποτέ δεν είναι αργά να τεθεί υπό έλεγχος ο ιός, με εφαρμογή των βασικών μέτρων, ακόμη και σε περιπτώσεις «εκρηκτικής μετάδοσης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM