ΠΟΥ- Κορωνοϊός: Η πανδημία μπορεί να γίνεται ολοένα και χειρότερη- Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα

ΠΟΥ- Κορωνοϊός: Η πανδημία μπορεί να γίνεται ολοένα και χειρότερη- Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα Facebook Twitter
ΕPA
0

Αν δεν εφαρμόζονται τα βασικά, μόνο με έναν τρόπο θα εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού: η κρίση θα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Αυτή την προειδοποίηση εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αν και παραμένει σχετικά σταθερός ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, υπάρχουν πολλά για να ανησυχούμε, τόνισε ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ υπενθύμισε ότι την Κυριακή αναφέρθηκαν στον Οργανισμό 230.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, το 80% καταγράφηκε σε 10 χώρες και τα μισά μόλις σε δύο χώρες.

«Υπερβολικά πολλές χώρες κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση», προειδοποίησε ο Γκεμπρεγεσούς. Ο κορωνοϊός παραμένει ο Νο1 εχθρός, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις ενέργειες πολλών κυβερνήσεων και πολιτών, συμπλήρωσε.

«Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί η πανδημία είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Δεν χρειάζεται να γίνει έτσι. Κάθε ηγέτης, κάθε κυβέρνηση, κάθε πολίτης μπορεί να κάνει αυτό που του αναλογεί για να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης«, τόνισε.

Ο Γκεμπρεγεσούς αναγνώρισε πως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για την έξοδο από την πανδημία. Όλοι ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στα εργαλεία που έχουμε τώρα για να καταστείλουμε τη μετάδοση και να σώσουμε ζωές».

Το ζητούμενο είναι να φτάσει ο κόσμος σε μια βιώσιμη κατάσταση, που θα είναι υπό έλεγχο ο ιός ενώ θα συνεχίζουμε τις ζωές μας, υπογράμμισε. Αλλά προειδοποίησε «Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα στο άμεσο μέλλον».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι πολλές χώρες πασχίζουν να αντιμετωπίσουν νέες εξάρσεις, καθώς χαλάρωσαν τους περιορισμούς. «Σε πολλές χώρες βλέπουμε επικίνδυνες αυξήσεις κρουσμάτων και να γεμίζουν ξανά τα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά τόνισε ότι ποτέ δεν είναι αργά να τεθεί υπό έλεγχος ο ιός, με εφαρμογή των βασικών μέτρων, ακόμη και σε περιπτώσεις «εκρηκτικής μετάδοσης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM