Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια»

Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια» Facebook Twitter
Alamy
0

Έρευνα πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές μετά τις αποκαλύψεις γαλλικού μέσου πως ανθρώπινες σοροί που παραδόθηκαν για επιστημονική έρευνα, αφέθηκαν στην αποσύνθεση και έγιναν βορά ποντικιών σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο, σύμφωνα με την εισαγγελία Παρισιού.

Σήμερα, ο φάκελος της έρευνας για «παραβιάσεις ακεραιότητας πτώματος» μεταβιβάστηκε στους τακτικούς ανακριτές από τους εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την αρχική φάση της έρευνας, μετά από τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο το περιοδικό l' Exrpess.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα λείψανα χιλιάδων ανθρώπων που προσφέρθηκαν ως δωρεές στην επιστημονική έρευνα, ανακαλύφθηκαν σε φρικτή κατάσταση στο Κέντρο Δωρεάς Σορών (CDC) του πανεπιστημίου Descartes της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πλήθος νεκρών σωμάτων βρέθηκαν γυμνά και διασκορπισμένα στο χώρο, ακρωτηριασμένα, σωριασμένα το ένα πάνω από το άλλο ενώ ένα κομμένο κεφάλι βρισκόταν στο πάτωμα, σύμφωνα με τη l'Express που περιέγραψε τη σκηνή σαν «μαζικό τάφο». Κάποια από τα ανθρώπινα αυτά μέλη βρίσκονταν σε αποσύνθεση ενώ άλλα είχαν φαγωθεί από ποντίκια μέσα σε σακούλες που ξεχείλιζαν από σκόρπια κομμάτια σάρκας.

Ο Φρεντερίκ Ντουσέ, ο δικηγόρος των οικογενειών που κινήθηκαν νομικά κατά των υπευθύνων του κέντρου, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ευχάριστα νέα», λέγοντας πως οι ανακριτές έχουν διευρυμένη ισχύ να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο. 

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 80 καταγγελίες. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης που διεταξε το κλείσιμο του κέντρου, αλλά και διοικητική εξέταση από ομάδα επιθεωρητών που τον Ιούνιο αποφάσισαν πως το πανεπιστήμιο ευθύνεται για «σοβαρές δεοντολογικές παραβιάσεις» ως προς τη διοίκηση του CDC.

Το κέντρο που άνοιξε το 1953, ήταν το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Και μέχρι το σφράγισμά του, λάμβανε σε δωρεές εκατοντάδες σορούς κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM