Οι Αρχές του Σιάτλ αποκάλυψαν τα στοιχεία των δύο νεκρών που βρέθηκαν χάρη σε μία παρέα εφήβων την ώρα που γύριζαν ένα βίντεο για το TikTok

 

Σύμφωνα με τις Αρχές του πόλης πρόκειται για την Τζέσικα Λιούις, 35 ετών, και τον φίλο της, Όστιν Βέννερ, 27 ετών. Οι Λιούις και Βέννερ πυροβολήθηκαν και στη συνέχεια τα πτώματά τους τοποθετήθηκαν σε σακούλες.

 

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία.

 

Οι έφηβοι εντόπισαν μια βαλίτσα που περιείχε μία από τις σακούλες σε παραλία του δυτικού Σιάτλ και ειδοποίησαν την ίδια στιγμή την αστυνομία. Η λήψη του βίντεο έγινε στις 19 Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στο TikTok την επόμενη ημέρα.

 

Στο βίντεο, ένα κορίτσι από την ομάδα φαίνεται να ανοίγει τη μαύρη βαλίτσα με ένα ξύλο και μετά να διαμαρτύρεται για την έντονη μυρωδιά. Οι έφηβοι δήλωσαν ότι είχαν οδηγηθεί στη συγκεκριμένη παραλία χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή, τη Randonautica, που προτείνει στους χρήστες της τυχαίες συντεταγμένες.

 

Όπως μεταδίδει το Inside Edition η εφαρμογή διαδόθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων καθώς όλο και περισσότεροι έφηβοι εξερευνούσαν τις περιοχές κοντά στα σπίτια τους. Ο Τζόσουα Λενγκφέλντερ, που έφτιαξε την εφαρμογή δήλωσε σοκαρισμένος από το εύρημα και είπε πως επικοινώνησε με την παρέα των εφήβων. «Κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις μας. Πρόκειται για μία ατυχή σύμπτωση», είπε. 

 

«Χαιρόμαστε που το βίντεο είναι εκεί έξω. Μιλήσαμε με τους εμπλεκόμενους και μας επιβεβαίωσαν μερικές από τις πληροφορίες», ανέφερε στο CNN ο αστυνομικός του Σιάτλ, Μαρκ Τζέιμισον. «Τα παιδιά βρήκαν μία βαλίτσα στην παραλία, μύριζε, κάλεσαν το 911» είπε ο Τζέιμισον. Οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί περίπου μετά από μιάμιση ώρα ενώ λίγο αργότερα κλήθηκε και ιατροδικαστής.

 

Σύμφωνα με το CNN, μία δεύτερη βαλίτσα βρέθηκε στο νερό. Πιστεύεται πως οι βαλίτσες ήταν εκεί για αρκετές ημέρες πριν τον τυχαίο εντοπισμό τους. 

 

 

 

Από την πλευρά της, η Τζίνα Τζάστκε, θεία της Τζέσικα Λιούις κάνει λόγο για δύο καλούς ανθρώπους. «Σε κανέναν δεν αξίζει αυτό που τους συνέβη», δήλωσε. Η αστυνομία του Σιατλ καλεί όποιον γνωρίζει περισσότερα για την υπόθεση να καταθέσει.

 

Με πληροφορίες από CNN/BBC/Inside Edition