Κορωνοϊός: Lockdown ξανά στη Μελβούρνη, για 6 εβδομάδες, μετά την «εκτόξευση» των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Lockdown ξανά στη Μελβούρνη, για 6 εβδομάδες, μετά την «εκτόξευση» των κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Σε lockdown μπαίνει ξανά η Μελβούρνη, καθώς η πολιτεία Βικτόρια κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και για έξι εβδομάδες η μητροπολιτική Μελβούρνη επιστρέφει σε lockdown επιπέδου 3. Ήδη ανάλογα μέτρα είχαν επιβληθεί σε προάστια τις τελευταίες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο για ιατρικούς λόγους, για να ψωνίσουν τα απαραίτητα, να εργαστούν ή να παρακολουθήσουν μαθήματα σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως, όπως και για να ασκηθούν.

Τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά, με εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την τήρηση αποστάσεων, ενώ μπαρ και καφέ θα διαθέτουν τα προϊόντα τους μόνο σε takeaway.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν έχει τελειώσει. Το να προσποιούμαστε ότι τελείωσε δεν είναι η απάντηση», δήλωσε ο Ντάνιελ Άντριους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από τα χιλιάδες κρούσματα αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τις φωτιές. Είναι ζωή ή θάνατος», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να ακούσω ξανά από νέους ή υγιείς ανθρώπους ότι (ο ιός) δεν θα τους επηρεάσει. Ναι, θα σας επηρεάσει. Σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν άλλο πρόβλημα υγείας».

Την Τρίτη η Βικτόρια ανακοίνωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού. Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 191 νέες μολύνσεις. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα, με 127 κρούσματα.

Στο μεταξύ, ήδη αστυνομικοί και μέλη των ενόπλων δυνάμεων αναπτύσσονται στα σύνορα ανάμεσα σε Βικτόρια και Νέα Νότια Ουαλία, τις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας. Τα σύνορα αποφασίστηκε να κλείσουν για πρώτη φορά έπειτα από 100 χρόνια, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων στη Βικτόρια.

Τα σύνορα θα κλείσουν το βράδυ της Τρίτης, ενώ θα επιτηρούνται από στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα (6.800 ευρώ) και ποινές φυλάκισης (6 μηνών), προειδοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέιβιντ Έλιοτ.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ