Κορωνοϊός- Αυστραλία: Κλείνουν τα σύνορα σε Βικτόρια-Νέα Ν. Ουαλία, για πρώτη φορά έπειτα από 100 χρόνια

Κορωνοϊός- Αυστραλία: Κλείνουν τα σύνορα σε Βικτόρια-Νέα Ν. Ουαλία, για πρώτη φορά έπειτα από 100 χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Κλείνουν τα σύνορα ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, από την Τρίτη και απ' αόριστον, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η έξαρση του κορωνοϊού στη Μελβούρνη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κλείνουν τα σύνορα ανάμεσα στη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία τα τελευταία 100 χρόνια, σύμφωνα με το Reuters. Η προηγούμενη φορά που είχαν σταματήσει οι μετακινήσεις ανάμεσα στις δύο πολιτείες ήταν το 1919, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της ισπανικής γρίπης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα στην πολιτεία Βικτόρια. Ήδη, έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρότερες οδηγίες για την τήρηση των αποστάσεων σε πάνω από 30 προάστια.

Στον τελευταίο απολογισμό καταγράφηκαν 127 νέα κρούσματα στη Βικτόρια, τα περισσότερα σε 24 ώρες από το ξέσπασμα της πανδημίας. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκε ένας θάνατος, ο πρώτος σε όλη την Αυστραλία έπειτα από δύο εβδομάδες και πλέον. Στη χώρα έχουν χαθεί 105 ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό.

«Είναι η σωστή κίνηση αυτή τη στιγμή, με δεδομένες τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για τον περιορισμό του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ντάνιελ Άντριους, πρωθυπουργός της Βικτόρια, ανακοινώνοντας ότι τα σύνορα θα κλείσουν την Τρίτη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των συνόρων, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

Δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων θα κάνουν περιπολίες στα σύνορα, προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση πολιτών. Πολλοί είναι αυτοί που μένουν στη μία πολιτεία και εργάζονται στην άλλη. Θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ημερήσιας άδειας διέλευσης των συνόρων, αλλά θα υπάρχουν καθυστερήσεις, προειδοποίησε η Μπερετζίκλιαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός
LIFO NEWSROOM
Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM