BBC: H Βρετανία θα επιτρέψει διακοπές στην Ευρώπη από τις 6 Ιουλίου- Η Ελλάδα στη λίστα

BBC: H Βρετανία θα επιτρέψει διακοπές στην Ευρώπη από τις 6 Ιουλίου- Η Ελλάδα στη λίστα Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Βρετανία θα επιτρέψει στους πολίτες της τα ταξίδια προς συγκεκριμένες χώρες χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας κατά την επιστροφή. Στη λίστα θα είναι και η Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC.

Οι γενικευμένοι περιορισμοί για τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό θα χαλαρώσουν από τις 6 Ιουλίου, δήλωσαν Βρετανοί υπουργοί, σύμφωνα με το ΒΒC. Έτσι, αναμένεται ότι θα επιτραπεί στους πολίτες της χώρας να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν επιστρέψουν στη Βρετανία.

Η πλήρης λίστα για τις «αερογέφυρες» της Βρετανίας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. «Οι νέοι κανόνες θα δώσουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν τη βρετανική οικονομία», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Τόνισε όμως ότι η χαλάρωσε εξαρτάται από το αν ο κίνδυνος θα παραμείνει χαμηλός. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να «πατήσει φρένο», αν η κατάσταση αλλάξει.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνεται η Πορτογαλία, ούτε η Σουηδία. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λισαβόνα, ενώ σε ό,τι αφορά στη Σουηδία, είναι απίθανο να υπάρξει «αερογέφυρα» με τη Βρετανία επειδή ο δείκτης μόλυνσης είναι υψηλότερος από ό,τι στη Βρετανία. Οι δύο χώρες αναμένεται να είναι στο «κόκκινο», στο σύστημα που αναμένεται να ανακοινωθεί με διαχωρισμό των κρατών σε κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα, ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού. 

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να εμποδίσει κάποιον να αποφύγει την καραντίνα πηγαίνοντας αεροπορικώς στην Ισπανία και από εκεί οδικώς στην Πορτογαλία για διακοπές, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην επιστροφή.

Παρά την αποφυγή της καραντίνας κατά την επιστροφή από συγκεκριμένους προορισμούς, γυρίζοντας οι ταξιδιώτες θα πρέπει και πάλι να δίνουν τη διεύθυνσή τους, ανεξάρτητα με τον τόπο στον οποίο ήταν. Επίσης, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης άφησε να εννοηθεί ότι θα χρειαστούν έως και 3 εβδομάδες προτού η Ελλάδα δημιουργήσει μια «αερογέφυρα» με τη Βρετανία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους ειδικούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM