BBC: H Βρετανία θα επιτρέψει διακοπές στην Ευρώπη από τις 6 Ιουλίου- Η Ελλάδα στη λίστα

BBC: H Βρετανία θα επιτρέψει διακοπές στην Ευρώπη από τις 6 Ιουλίου- Η Ελλάδα στη λίστα Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Βρετανία θα επιτρέψει στους πολίτες της τα ταξίδια προς συγκεκριμένες χώρες χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας κατά την επιστροφή. Στη λίστα θα είναι και η Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC.

Οι γενικευμένοι περιορισμοί για τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό θα χαλαρώσουν από τις 6 Ιουλίου, δήλωσαν Βρετανοί υπουργοί, σύμφωνα με το ΒΒC. Έτσι, αναμένεται ότι θα επιτραπεί στους πολίτες της χώρας να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν επιστρέψουν στη Βρετανία.

Η πλήρης λίστα για τις «αερογέφυρες» της Βρετανίας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. «Οι νέοι κανόνες θα δώσουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν τη βρετανική οικονομία», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Τόνισε όμως ότι η χαλάρωσε εξαρτάται από το αν ο κίνδυνος θα παραμείνει χαμηλός. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να «πατήσει φρένο», αν η κατάσταση αλλάξει.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνεται η Πορτογαλία, ούτε η Σουηδία. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λισαβόνα, ενώ σε ό,τι αφορά στη Σουηδία, είναι απίθανο να υπάρξει «αερογέφυρα» με τη Βρετανία επειδή ο δείκτης μόλυνσης είναι υψηλότερος από ό,τι στη Βρετανία. Οι δύο χώρες αναμένεται να είναι στο «κόκκινο», στο σύστημα που αναμένεται να ανακοινωθεί με διαχωρισμό των κρατών σε κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα, ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού. 

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να εμποδίσει κάποιον να αποφύγει την καραντίνα πηγαίνοντας αεροπορικώς στην Ισπανία και από εκεί οδικώς στην Πορτογαλία για διακοπές, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην επιστροφή.

Παρά την αποφυγή της καραντίνας κατά την επιστροφή από συγκεκριμένους προορισμούς, γυρίζοντας οι ταξιδιώτες θα πρέπει και πάλι να δίνουν τη διεύθυνσή τους, ανεξάρτητα με τον τόπο στον οποίο ήταν. Επίσης, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης άφησε να εννοηθεί ότι θα χρειαστούν έως και 3 εβδομάδες προτού η Ελλάδα δημιουργήσει μια «αερογέφυρα» με τη Βρετανία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους ειδικούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM