Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Πάνω από 2 εκατ. τα κρούσματα- «Αμερικανικό φιάσκο»

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Πάνω από 2 εκατ. τα κρούσματα- «Αμερικανικό φιάσκο» Facebook Twitter
EPA
0

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν ένα ακόμη αρνητικό ορόσημο στην πανδημία του κορωνοϊού. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια. 

Στη χώρα που έχει πληγεί πιο σφοδρά από τον κορωνοϊό- τόσο σε ό,τι αφορά στα κρούσματα όσο και σε θανάτους- οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης ανέρχονται πλέον σε 2.000.464, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 112.924.

Δεύτερη χώρα σε νεκρούς από κορωνοϊό είναι η Βρετανία, με 41.213 θανάτους, ενώ η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα μετά τις ΗΠΑ είναι η Βραζιλία, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 772.416 περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, αγωνία υπάρχει για τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, όταν θα φανεί αν υπάρχουν συνέπειες από το άνοιγμα της οικονομίας αλλά και τις μαζικές διαδηλώσεις που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ίργουιν Ρέντλενερ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου ετοιμότητας για καταστροφές, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έκανε λόγο για αμερικανικό φιάσκο, σχολιάζοντας την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο αληθινός αριθμός των κρουσμάτων είναι «πολλαπλάσιος» από αυτόν που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία, κάτι που δεν καταγράφεται εξαιτίας της έλλειψης τεστ. «Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου», υπογράμμισε. «Από την αρχή υπήρχαν παραποιήσεις και μυθεύματα από τον Λευκό Οίκο. Ουσιαστικά υπήρξε ένα αμερικανικό φιάσκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του κέντρου μεταδοτικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα επεσήμανε πως μία κοινωνία συνήθως γίνεται ανθεκτική απέναντι σε έναν ιό όταν το 60% έχει μολυνθεί, είτε φυσικά είτε μέσω εμβολίου, και αναπτύσσει αντισώματα. Όμως, οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από αυτό.

«Στην καλύτερη περίπτωση περίπου το 5% έχουν μολυνθεί. Αν όλος αυτός ο πόνος, η οδύνη και η οικονομική καταστροφή μας πήγε στο 5%, τι θα χρειαστεί για να πάμε στο 60%; Αυτή είναι μία λυπηρή σκέψη. Όλη αυτή η οδύνη και ο θάνατος μόλις ξεκίνησε. Ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό ακόμη», υπογράμμισε ο Όστερχολμ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM