Οργή για το νέο βίντεο αστυνομικής βίας: Έριξαν κάτω 75χρονο και τον άφησαν αιμόφυρτο

Οργή για το νέο βίντεο αστυνομικής βίας: Έριξαν κάτω 75χρονο και τον άφησαν αιμόφυρτο Facebook Twitter
0

Δύο αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την κυκλοφορία βίντεο που τους εμφανίζει να σπρώχνουν έναν ηλικιωμένο ο οποίος πέφτει στην άσφαλτο και τραυματίζεται, εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το βίντεο που κατέγραψε ρεπόρτερ τοπικού δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού και πόσταρε online, εμφανίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα να πλησιάζει τους αστυνομικούς. Ένας από αυτούς τον απωθεί με το κλόμπ και ένας δεύτερος με το χέρι του, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει ανάσκελα στο πεζοδρόμιο, όπου για λίγο παραμένει ακίνητος και αίμα φαίνεται να τρέχει από το κεφάλι του.

Παρότι, ωστόσο, ο 75χρονος παραμένει τραυματισμένος στην άσφαλτο, οι αστυνομικοί περνούν από μπροστά του σχεδόν αγνοώντας τον, με τον αξιωματικό που τον έσπρωξε να σκύβει για λίγο από πάνω του προτού απομακρυνθεί από συνάδελφό του.

Οι άνθρωποι γύρω ακούγονται να φωνάζουν πως ο άνδρας αιμορραγεί, καλώντας για ασθενοφόρο - το οποίο φτάνει αμέσως μετά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε σοβαρή, πλην σταθερή κατάσταση.

«Είμαι βαθιά αναστατωμένος από το βίντεο αυτό. Μετά από μέρες ειρηνικών διαδηλώσεων και πλήθους συναντήσεων μεταξύ εμού, της αστυνομικής ηγεσίας και μελών της κοινότητας, το συμβάν αυτό είναι αποκαρδιωτικό» ανέφερε ο ίδιος.


«Το περιστατικό είναι πλήρως αδικαιολόγητο και απολύτως απαράδεκτο» υπερθεμάτισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας πως «οι αστυνομικοί πρέπει να εφαρμόζουν κι όχι να καταχρώνται το νόμο».


Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μπάφαλο, Τζεφ Ρινάλντο «ο διοικητής της αστυνομίας άμεσα έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αξιωματικούς άνευ αποδοχών, ως εμπλεκόμενους στο συμβάν». Ο ίδιος τόνισε πως στο αστηνομικό τμήμα διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από Guardian/CBS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM