ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ιαπωνία: Ταυτόχρονα σόου με πυροτεχνήματα σε όλη τη χώρα, για να ευθυμήσουν οι πολίτες εν μέσω κορωνοϊού

Ιαπωνία: Ταυτόχρονα σόου με πυροτεχνήματα σε όλη τη χώρα, για να ευθυμήσουν οι πολίτες εν μέσω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ταυτόχρονες επιδείξεις πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό σε όλη την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια των τεχνιτών να φτιάξουν τη διάθεση του κόσμου και ως έκκληση στους θεούς να βάλουν τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού.

Περισσότεροι από 160 κατασκευαστές πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν την επίδειξή τους ακριβώς στις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας, σε μυστικές τοποθεσίες. Οι επιδείξεις κράτησαν 5 λεπτά, προκειμένου οι πολίτες να προλάβουν να βγουν σε παράθυρα και πόρτες για να τα δουν, αλλά από την άλλη η διάρκειά τους να μην τους επιτρέψει να συγκεντρωθούν σε πλήθη έξω.

«Ιστορικά, τα πυροτεχνήματα στην Ιαπωνία έχουν χρησιμοποιηθεί ως προσευχή για την εξάλειψη επιδημιών, αλλά και για να παρηγορηθούν οι ψυχές των πεθαμένων», δήλωσε ένας από τους τεχνίτες που πήραν μέρος στην επίδειξη, ο Κουχέι Ογκάτσου από το Τόκιο.

 

Η ομάδα του εκτόξευσε σχεδόν 100 πυροτεχνήματα, ανάμεσά τους και κάποια μπλε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Στα πυροτεχνήματα είχαν βάλει γραπτές προσευχές, για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού. «Σαφώς και δεν πιστεύω ότι ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί με τα πυροτεχνήματά μας, αλλά θέλαμε να το κάνουμε αυτό και ελπίζουμε ότι θα βγει κάτι καλό», είπε ο Ογκούτσου.

Η πανδημία έπληξε σφοδρά τους τεχνίτες, που ετοίμαζαν όλο τον χρόνο τα πυροτεχνήματά τους για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, τα οποία όμως ακυρώθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού. Από τη μία, θέλουν να συνεχίσουν να τα κατασκευάζουν για να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους, όμως ο νόμος τους επιτρέπει να κατέχουν συγκεκριμένη ποσότητα πυρίτιδας.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήθελαν να κάνουν κάτι για να φτιάξουν το κέφι των πολιτών, τους οδήγησαν στην απόφαση για τις ταυτόχρονες επιδείξεις με πυροτεχνήματα. «Συζητούσαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για αυτή την κοινωνία που έχει αλλάξει τόσο πολύ λόγω του κορωνοϊού και αποφασίσαμε να κάνουμε σόου σε όλη τη χώρα για να ευθυμήσει ο κόσμος», εξήγησε ο Ογκούτσου.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ