Οργή για τους YouTubers που γύριζαν βίντεο με υιοθετημένο μωρό και μετά το έδωσαν σε άλλη οικογένεια

Οργή για τους YouTubers που γύριζαν βίντεο με υιοθετημένο μωρό και μετά το έδωσαν σε άλλη οικογένεια Facebook Twitter
0

Θύελλα επικρίσεων έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ κατά ζεύγους που κατέγραφε, σε δημοφιλή λογαριασμό του YouTube, τη ζωή του με το μωρό με αυτισμό που είχε υιοθετήσει από την Κίνα, μετά την αποκάλυψη πως έδωσαν το γιο τους σε άλλη οικογένεια.

Η Myka Stauffer και ο σύζυγός της James, από το Οχάιο, κατέγραψαν σε βίντεο την υιοθεσία του μικρού Χάξλεϊ, αλλά και τις προκλήσεις της ζωής μαζί του.

Ενώ κάποιοι θαύμασαν το ζευγάρι για την απόφασή του, κάποιοι άλλοι τους κατηγόρησαν για εκμετάλλευση του παιδιού προκειμένου να «ενισχύσουν το δημόσιο προφίλ τους στα social media» και να «βγάζουν λεφτά». 

View this post on Instagram

Myka Stauffer, mother of 4. Remember that little boy from China that she adopted? Clearly Myka doesn’t.

A post shared by Cancel the Stauffers (@mykastaufferfan) on


Η είδηση πως ο Χάξλεϊ ζει προσωρινά με άλλη οικογένεια αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ένας από τους followers παρατήρησε πως το παιδί έλειπε για καιρό από τα βίντεο τού ζεύγους.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, προβλήματα συμπεριφοράς τού Χάξλεϊ είχαν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή της οικογένειας -που έχει άλλα τέσσερα παιδιά.

Ο λογαριασμός τους στο YouTube έχει διαγραφεί.


«Πολύ θλιβερή η είδηση της infuencer που συγκέντρωνε χρήματα για να υιοθετήσει ένα γιο, το έκανε 'σημαία', ανακάλυψε πως έχει ειδικές ανάγκες και τον έδωσε μυστικά σε άλλη οικογένεια» έγραψε η δημοσιογράφος Σόφι Ρος στο Twitter, ενώ ανάρτηση άλλου χρήστη αναφέρει: «Τα υιοθετημένα παιδιά δεν είναι σκυλιά που παίρνεις από καταφύγιο αδέσποτων και τα επιστρέφεις σε 14 μέρες αν δεν σου κάνουν. Αηδιαστικό».

Τα δημοφιλή βίντεο

Το ζευγάρι άρχισε να αναρτά βίντεο με την οικογενειακή ζωή το 2014. Τον Ιούλιο του 206 ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να υιοθετήσουν ένα μωρό από την Κίνα και τις σκέψεις τους για μία δεύτερη υιοθεσία, αυτή τη φορά παιδιού από «την Ουγκάντα ή την Αιθιοπία».

 


Η υπηρεσία υιοθεσίας τους ενημέρωσε πως ο Χάξλεϊ έπασχε από «εγκεφαλική βλάβη», ωστόσο οι δύο τους αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν, λέγοντας πως τα έσοδα από τα χορηγούμενα βίντεο ήταν αρκετά για τα έξοδα της υιοθεσίας. Εν τω μεταξύ, ζήτησαν από τους followers τους να κάνουν δωρεές 5 δολαρίων για τη στήριξη των αναγκών του νέου τους παιδιού, υποσχόμενοι να γράψουν τα ονόματά τους σε ένα αναμνηστικό βιβλίο.

Το βίντεο με το ταξίδι της οικογένειας στην Κίνα προκειμένου να γνωρίσει τον δίχρονο τότε Χάξλεϊ, αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλές, κάνοντας πάνω από 5,5 εκατ. views στο YouTube.

 Η οικογένεια συνέχισε να καταγράφει ώρες με τη ζωή και την αναπτυξιακή πορεία του Χάξλεϊ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Stauffer πόσταρε μία ενημέρωσε όπου έλεγε πως ο Χάξλεϊ έκανε θεραπεία, μετά από μία διάγνωστη για αυτισμό. Ωστόσο, οι χρήστες του YouTube προς το τέλος του 2019 και αρχές του νέου, παρατήρησαν πως το παιδί δεν εμφανιζόταν πια στα βίντεο.

Κάπως έτσι, την περασμένη Τρίτη, το ζευγάρι εξήγησε με νέο βίντεό του πως ο Χάξλεϊ είχε δοθεί προσωρινά σε άλλη οικογένεια «για το καλό της συναισθηματικής του υγείας».

 

Όπως ισχυρίστηκαν, η υπηρεσία υιοθεσιών δεν τους είχε δώσει πλήρη εικόνα για την υγεία τού μικρού και τώρα οι γιατροί στις ΗΠΑ επέμεναν πως «οι ανάγκες του χρειάζονταν διαφορετική αντιμετώπιση».

Εξήγησαν πως αγάπησαν και πάντα θα αγαπούν τον Χάξλεϊ, ο οποίος «είναι καλά και πολύ χαρούμενος με τη νέα του μαμά που έχει ειδική ιατρική εκπαίδευση». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ