ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί ενώ η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί ενώ η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί ενώ η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα (EPA)
0

Θλιβερός ο απολογισμός στις ΗΠΑ με τους νεκρούς από την πανδημία να έχουν ξεπεράσεις τις 100 χιλ.

Μολονότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων μειώνεται, οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν και οι Αμερικανοί βγαίνουν σταδιακά από το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 102.107.

Περίπου 1.400 Αμερικανοί πέθαιναν καθημερινά κατά μέσο όρο τον Μάιο, αριθμός μικρότερος από την κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, όταν κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τους θανάτους από την εποχική γρίπη που χρονολογείται την περίοδο 1957-1958, όταν 116.000 έχασαν τη ζωή τους.

Σε περίπου τρεις μήνες, οι θάνατοι από την Covid-19 υπερβαίνουν τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν συνολικά στον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003-2011.

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η επιδημία του AIDS από το 1981 έως το 1989.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα είναι 1.745.803 ενώ ορισμένες νότιες Πολιτείες κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αύξηση μολύνσεων.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Επαφές του ΝΑΤΟ με σεναριογράφους και παραγωγούς πυροδοτούν κατηγορίες για «προπαγάνδα»

Η συμμαχία διοργανώνει κλειστές συναντήσεις με επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση για ζητήματα ασφάλειας
THE LIFO TEAM
WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM