ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί ενώ η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί ενώ η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί ενώ η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα (EPA)
0

Θλιβερός ο απολογισμός στις ΗΠΑ με τους νεκρούς από την πανδημία να έχουν ξεπεράσεις τις 100 χιλ.

Μολονότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων μειώνεται, οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν και οι Αμερικανοί βγαίνουν σταδιακά από το lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 102.107.

Περίπου 1.400 Αμερικανοί πέθαιναν καθημερινά κατά μέσο όρο τον Μάιο, αριθμός μικρότερος από την κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, όταν κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τους θανάτους από την εποχική γρίπη που χρονολογείται την περίοδο 1957-1958, όταν 116.000 έχασαν τη ζωή τους.

Σε περίπου τρεις μήνες, οι θάνατοι από την Covid-19 υπερβαίνουν τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν συνολικά στον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003-2011.

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η επιδημία του AIDS από το 1981 έως το 1989.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα είναι 1.745.803 ενώ ορισμένες νότιες Πολιτείες κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αύξηση μολύνσεων.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM