Κορωνοϊός: Πρώτες δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους στο νότιο ημισφαίριο

Κορωνοϊός: Πρώτες δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους στο νότιο ημισφαίριο Facebook Twitter
0

Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει στη Μελβούρνη, με περίπου 130 άτομα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πιθανό εμβόλιο, NVX-CoV2373, αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax. Εάν είναι επιτυχείς, οι ερευνητές ελπίζουν ότι 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του έτους και 1,5 δισ. το επόμενο έτος.


Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τη πρώτη φάση αναμένονται τον Ιούλιο και τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης έως το τέλος του έτους. Ο οργανισμός κλινικής έρευνας Nucleus Network θα είναι υπεύθυνος για τα πρώτα στάδια της δοκιμής του εμβολίου NVX-CoV2373, προτού η δοκιμή επεκταθεί στο Μπρίσμπεϊν εντός μιας εβδομάδας. Οι συμμετέχοντες είναι υγιείς άνθρωποι μεταξύ 18 και 59 ετών.

Ο παθολόγος και μικροβιολόγος μολυσματικών ασθενειών, Paul Griffin, δήλωσε ότι η δοκιμή ήταν «το πρώτο κρίσιμο βήμα» για τη δημιουργία ενός πιθανού ασφαλούς εμβολίου κατά της COVID-19. Ο Κοινοβουλευτικός Γραμματέας της Ιατρικής Έρευνας της Βικτώριας, Frank McGuire, δήλωσε ότι η δοκιμή ήταν ένα σημαντικό βήμα προόδου στον αγώνα για εμβόλιο κορωναϊού.

«Ως η πρώτη ανθρώπινη δοκιμή στο νότιο ημισφαίριο, και μία από τις λίγες μόνο δοκιμές σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, χαίρομαι που η Βικτώρια βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή ιατρικής έρευνας», ανέφερε σε δήλωση.

Η θεραπεία αναπτύσσεται από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης και στην τόνωση υψηλών επιπέδων εξουδετερωτικών αντισωμάτων.

Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Novavax, Gregory Glenn, δήλωσε ότι η εταιρεία άρχισε να εργάζεται για ένα εμβόλιο τον Ιανουάριο όταν ξεκίνησε το ξέσπασμα στην Κίνα. Το εμβόλιο που δοκιμάζεται στη Μελβούρνη επιλέχθηκε από ένα σύνολο 30 πιθανών εμβολίων, είπε. Ο Δρ. Glenn ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αναμένονταν έως τα τέλη Ιουλίου και η δεύτερη φάση μέχρι το τέλος του έτους. «Αυτή η δοκιμή πρόκειται να προχωρήσει πολύ γρήγορα. Ελπίζουμε να έχουμε κάποια  αποτελέσματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», ανέφερε ενώ τόνισε πως όλες οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί.

Ο Δρ. Glenn είπε ότι η διαθεσιμότητα εμβολίων ήταν «πολύ περίπλοκο ζήτημα», αλλά είπε ότι η εταιρεία είχε δεσμευθεί για παγκόσμια πρόσβαση και γι 'αυτό θα διεξαχθούν δοκιμές δεύτερης φάσης με χιλιάδες εθελοντές σε διαφορετικές χώρες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 100 εμβόλια που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο και περίπου δώδεκα έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM