Πολύ επικίνδυνες οι μάσκες για παιδιά κάτω των δύο ετών, σύμφωνα με Ιάπωνες γιατρούς

Πολύ επικίνδυνες οι μάσκες για παιδιά κάτω των δύο ετών, σύμφωνα με Ιάπωνες γιατρούς Facebook Twitter
Πολύ επικίνδυνες οι μάσκες για παιδιά κάτω των δύο ετών, σύμφωνα με Ιάπωνες γιατρούς
0

Τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες προειδοποιούν Ιάπωνες παιδίατροι.

Η μάσκα μπορεί να δυσχεράνει την αναπνοή και να αυξήσει τον κίνδυνο πνιγμού, επισημαίνει ιατρική ομάδα της Ιαπωνίας, κάνοντας επείγουσα έκκληση προς τους γονείς.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, εμπειρογνώμονες υγείας σε όλο τον κόσμο προτείνουν στους ανθρώπους να φορούν μάσκες όταν είναι δύσκολο να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η Ιαπωνική Παιδιατρική Εταιρεία προειδοποίησε τους γονείς ότι οι μάσκες είναι πολύ επικίνδυνες για τα βρέφη.

«Οι μάσκες μπορεί να δυσκολέψουν την αναπνοή, επειδή τα βρέφη έχουν στενές διόδους αέρα», γεγονός που αυξάνει το βάρος στην περιοχή της καρδιάς, ανέφερε ο σύλλογος, προσθέτοντας ότι οι μάσκες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο θερμοπληξίας για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

«Ας σταματήσουμε τη χρήση μάσκας για παιδιά κάτω των 2 ετών», δήλωσε ο σύλλογος σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

Πρόσθεσε δε ότι μέχρι στιγμής υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις σοβαρών μολύνσεων του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών και ότι τα περισσότερα από αυτά μολύνθηκαν από μέλη της οικογένειάς τους.

Παράλληλα δεν υπήρχε σχεδόν κανένα ξέσπασμα του ιού στα σχολεία ή τις εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμφωνούν επίσης ότι τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες είτε ιατρικές είτε υφασμάτινες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM