ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Συγχωρούμε τους δολοφόνους του» - Ανακοίνωση της οικογένειας του Τζαμάλ Κασόγκι

«Συγχωρούμε τους δολοφόνους του» - Ανακοίνωση της οικογένειας του Τζαμάλ Κασόγκι Facebook Twitter
0

Ο γιος του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως η οικογένειά του συγχωρεί τους δολοφόνους του πατέρα του.

Ο Κασόγκι, υπήρξε μεγάλος επικριτής της Σαουδικής κυβέρνησης και δολοφονήθηκε στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018. Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα μιας «αδίστακτης επιχείρησης» στην οποία δεν ενεπλάκη το κράτος.

Αλλά, οι ισχυρισμοί τους για τα γεγονότα έχουν αμφισβητηθεί διεθνώς, από μυστικές υπηρεσίες και ερευνητές του ΟΗΕ. Ο Κασόγκι έγραφε για την εφημερίδα Washington Post και ζούσε στις ΗΠΑ πριν από το θάνατό του.

Τον Δεκέμβριο του 2019, δικαστήριο καταδίκασε με θανατική ποινή πέντε άντρες για το ρόλο τους στη δολοφονία του μετά από μυστική δίκη στο Ριάντ. Ένας ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε μια ανεξάρτητη έρευνα.


Η δήλωση δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό Twitter του Σαλά Κασόγκι, ενός από τους γιους του δημοσιογράφου, την Παρασκευή. «Σε αυτήν την ευλογημένη νύχτα του ευλογημένου μήνα [του Ραμαζανιού] θυμόμαστε το ρητό του Θεού: Αν κάποιος συγχωρήσει και κάνει συμφιλίωση, η ανταμοιβή του θα οφείλεται από τον Αλλάχ. Γι 'αυτό εμείς, οι γιοι του μάρτυρα Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοινώνουμε τη συγχώρεση εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα μας, αναζητώντας τον παντοδύναμο Θεό».

Η δήλωση αυτή προκαλεί αίσθηση ενώ όπως μεταδίδουν διεθνή μμε, οι θανατικές ποινές μπορούν να αναιρεθούν υπό το πρίσμα της συγχώρεσης από την οικογένεια του θύματος σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο. Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν αυτό θα εφαρμοστεί σε αυτήν την περίπτωση. Ο Σαλά είχε εκδώσει προηγουμένως δηλώσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του στην έρευνα της Σαουδικής Αραβίας. Στο παρελθόν έχει επίσης ασκήσει κριτική στους «αντιπάλους και εχθρούς» της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είπε ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το θάνατο του πατέρα του για να υπονομεύσουν την ηγεσία της χώρας.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ