Ντουμπάι: Πόρσε, ποπκόρν και κοινωνική απόσταση στα drive-in

Ντουμπάι: Πόρσε, ποπκόρν και κοινωνική απόσταση στα drive-in Facebook Twitter
Ντουμπάι: Πόρσε, ποπκόρν και κοινωνική απόσταση στα drive-in (Reuters)
0

Αρχικά οι λάτρεις του σινεμά στο Ντουμπάι απογοητεύτηκαν. Τα drive in έκλεισαν λόγω της πανδημίας. H νέα μόδα θέλει να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ταινία μέσα από την Πόρσε τους, με ποπ κορν ανά χείρας.

Σύντομα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες από την άνεση του αυτοκινήτου τους σε έναν νέο κινηματογραφικό χώρο που δημιουργήθηκε στη στέγη ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου.

Με την κοινωνική απόσταση υποχρεωτική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η VOX Cinemas λέει ότι οι θεατές θα περιορίζονται σε δύο επιβάτες ανά αυτοκίνητο στον υπαίθριο χώρο, ο οποίος ανοίγει την Κυριακή και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 75 οχήματα κάθε φορά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 50 δολάρια ανά όχημα συμπεριλαμβανομένων ποπ κορν, σνακ και ποτών.

«Κρατάμε την κοινωνική μας απόσταση, γι 'αυτό είναι μια εξαιρετική ιδέα κατά τη γνώμη μου», δήλωσε ο οδηγός της Πόρσε, Xavier Libbrecht, στο Reuters κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης πριν από το επίσημο άνοιγμα του κινηματογράφου drive-in την Τετάρτη.

Ντουμπάι: Πόρσε, ποπκόρν και κοινωνική απόσταση στα drive-in Facebook Twitter

Το Ντουμπάι, ο επιχειρησιακός και τουριστικός κόμβος των ΗΑΕ, χαλαρώνει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα και τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό από τότε που ξεκίνησε ο μουσουλμανικός ιερός μήνας του Ραμαζανιού πριν από τρεις εβδομάδες, επιτρέποντας στα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια να ανοίξουν ξανά με περιορισμένη ωστόσο, χωρητικότητα.

Αλλά, τα παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και τα άτομα άνω των 60 ετών εξακολουθούν να απαγορεύονται από τέτοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού κινηματογράφου, που βρίσκεται στην οροφή του Majid Al Futtaim's Mall των Εμιράτων.

Εντυπωσιάζει η οθόνη, η οποία βρίσκεται κάτω από την κορυφή της εσωτερικής πίστα σκι του εμπορικού κέντρου.

«Στην άνεση του αυτοκινήτου σου δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε καν αν μασάς δυνατά και ενοχλείς» είπε ένας άλλος ειδικός προσκελημένος μέσα από την Πόρσε του.

Το Ντουμπάι, σημαντικός προορισμός για ψώνια και ψυχαγωγία, έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα ΗΑΕ έχουν καταγράψει μέχρι τώρα 20.386 κρούσματα του κορωνοϊόύ και 206 θανάτους.

 Βέβαια, και στην εγχώρια, ελληνική εκδοχή του «ντράιβ ιν» υπάρχει επιλογή.

Ο δήμος Γλυφάδας θα δημιουργήσει φέτος το καλοκαίρι το πρώτο «Ντράιβ ιν» θερινό φεστιβάλ στον μεγάλο χώρο του γκολφ της Γλυφάδας. Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα.

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ