ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καθάρισμα σε τουαλέτες για όσους δεν τηρούν τις αποστάσεις στην Ινδονησία

Καθάρισμα σε τουαλέτες για όσους δεν τηρούν τις αποστάσεις στην Ινδονησία Facebook Twitter
0

Οι πολίτες της Ινδονησίας που θα παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον καθαρισμό τουαλετών.

Ο καθαρισμός των τουαλετών συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα κυρώσεων που στοχεύουν στο να αποτρέψουν την διασπορά την πανδημίας στην Τζακάρτα.

Το να βγαίνει κανείς στον δρόμο χωρίς να φοράει τη μάσκα του τιμωρείται με πρόστιμο 250.000 ρουπιών (15,50 ευρώ) και οι κάτοικοι που θα συναθροίζονται σε ομάδες ενδέχεται να υποχρεωθούν να καθαρίζουν δημόσιες εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών τουαλέτες, φορώντας μάλιστα ένα γιλέκο με το οποίο θα γνωστοποιείται το παράπτωμά τους.

Οι εταιρείες που θα αδιαφορούν για τις διαταγές να κλείνουν τις πόρτες τους ή θα παραβιάζουν τους κανόνες δημόσιας υγείας ενδέχεται να πληρώσουν πρόστιμα που θα φθάνουν έως τις 50 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 3.100 ευρώ), βάσει των κανονισμών που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Η Τζακάρτα, με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων, εφάρμοσε μερική καραντίνα τον περασμένο μήνα, κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και οι παρατηρητές προειδοποιούν για μια επερχόμενη υγειονομική καταστροφή.

Ο απολογισμός της πανδημίας Covid-19 στην Ινδονησία ανέρχεται σήμερα σε 1.007 νεκρούς και 14.479 κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ