Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 70.000, όμως ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για τη σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης για την αντιμετώπιση του ιού.

 

Τουλάχιστον 70.115 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins University. Πρόκειται για πάνω από το ένα τέταρτο των θανάτων από τον ιό σε όλο τον κόσμο.

 

Οι ΗΠΑ είναι και η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία ανέρχονται πλέον σε 1.192.119, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία. Η Νέα Υόρκη παραμένει η πολιτεία που έχει πληγεί σφοδρότερα, καθώς έχουν πεθάνει τουλάχιστον 24.999 άνθρωποι εξαιτίας του ιού. Όμως, το τελευταίο διάστημα υπάρχει πτωτική τάση στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων και νέων κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη, την ώρα που σε άλλες πολιτείες ακόμη παρατηρείται αυξητική τάση.

 

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των New York Times ότι στον Λευκό Οίκο γίνονται συνομιλίες για σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης για τον κορωνοϊό και μεταφορά του συντονισμού για την αντιμετώπιση της επιδημίας στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

 

«Κάνουμε συζητήσεις για αυτό και για τη στιγμή που θα είναι κατάλληλη ώστε να ολοκληρώσει το έργο της η ομάδα κρούσης και οι προσπάθειες να συνεχιστούν σε επίπεδο υπηρεσιών», δήλωσε ο Πενς σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις αρχές Ιουνίου.

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στους ΝΥΤ, με τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι η task force θα καταργηθεί καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θα κινηθεί προς την πρώτη φάση του σχεδίου του για το «άνοιγμα» της χώρας. Πλέον, στο επίκεντρο θα είναι οι θεραπείες και τα εμβόλια, συμπλήρωσε.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μια ομάδα υπό τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον γαμπρό και σύμβουλο του Τραμπ, λειτουργεί ως κάποιου τύπου «σκιώδης» task force. Η ομάδα αυτή πιθανότατα θα συνεχίσει να λειτουργεί.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr