Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί- Σταδιακή κατάργηση της task force ετοιμάζει ο Τραμπ

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί- Σταδιακή κατάργηση της task force ετοιμάζει ο Τραμπ Facebook Twitter
ΕPA
0

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 70.000, όμως ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για τη σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης για την αντιμετώπιση του ιού.

Τουλάχιστον 70.115 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins University. Πρόκειται για πάνω από το ένα τέταρτο των θανάτων από τον ιό σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ είναι και η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία ανέρχονται πλέον σε 1.192.119, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία. Η Νέα Υόρκη παραμένει η πολιτεία που έχει πληγεί σφοδρότερα, καθώς έχουν πεθάνει τουλάχιστον 24.999 άνθρωποι εξαιτίας του ιού. Όμως, το τελευταίο διάστημα υπάρχει πτωτική τάση στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων και νέων κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη, την ώρα που σε άλλες πολιτείες ακόμη παρατηρείται αυξητική τάση.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των New York Times ότι στον Λευκό Οίκο γίνονται συνομιλίες για σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης για τον κορωνοϊό και μεταφορά του συντονισμού για την αντιμετώπιση της επιδημίας στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Κάνουμε συζητήσεις για αυτό και για τη στιγμή που θα είναι κατάλληλη ώστε να ολοκληρώσει το έργο της η ομάδα κρούσης και οι προσπάθειες να συνεχιστούν σε επίπεδο υπηρεσιών», δήλωσε ο Πενς σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις αρχές Ιουνίου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στους ΝΥΤ, με τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι η task force θα καταργηθεί καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θα κινηθεί προς την πρώτη φάση του σχεδίου του για το «άνοιγμα» της χώρας. Πλέον, στο επίκεντρο θα είναι οι θεραπείες και τα εμβόλια, συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μια ομάδα υπό τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον γαμπρό και σύμβουλο του Τραμπ, λειτουργεί ως κάποιου τύπου «σκιώδης» task force. Η ομάδα αυτή πιθανότατα θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM