Ο Άντονι Φάουτσι θα καταθέσει ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, που εξετάζει την αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία του κορωνοϊού, και όχι στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφασή του να εμποδίσει τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ να καταθέσει στην Βουλή, τονίζοντας πως αποτελείται από Δημοκρατικούς που τον μισούν και θέλουν να κερδίσουν πίσω τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

 

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, αναμένεται να καταθέσει στις 12 Μαΐου μαζί με άλλους ανώτατους αξιωματούχους υγείας στην Επιτροπή Υγείας, Εκπαίδευσης και Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας.

 

«Η Βουλή είναι μια παγίδα. Η Βουλή είναι ένα τσούρμο όσων μισούν τον Τραμπ. Βάζουν τον καθένα που μισεί τον Τραμπ στην επιτροπή», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Η Βουλή θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό της και, ειλικρινά, οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ντρέπονται επειδή δεν θέλουν να πετύχουμε. Θέλουν εμείς να αποτύχουμε ώστε να κερδίσουν τις εκλογές, τις οποίες δεν πρόκειται να κερδίσουν»,πρόσθεσε.

 

Μια υποεπιτροπή της Βουλής που επιβλέπει τα προγράμματα υγείας είχε ζητήσει ο Φάουτσι να καταθέσει ενώπιον της στις 6 Μαΐου, αλλά ο Λευκός Οίκος την προηγούμενη εβδομάδα έκρινε πως η εμφάνισή του θα ήταν «αντιπαραγωγική».

 

Ο Στίβεν Χαν, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων (FDA), ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών και ο υφυπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Μπρετ Γκιρόιρ θα καταθέσουν σε αυτήν την επιτροπή της Γερουσίας την ερχόμενη εβδομάδα η οποία θα επικεντρωθεί στην «ασφαλή επιστροφή στην εργασία και στο...σχολείο», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters