Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεν αποτελεί έκπληξη»  μια αναφορά κρούσματος κορωνοϊού στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, νωρίτερα δηλαδή από την περίοδο που πιστεύεται ότι έφθασε ο ιός στη χώρα.

 

Πρόσθεσε δε, πως είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες αναφορές για προγενέστερα κρούσματα.

 

«Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

 

Ο ίδιος ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019 λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια "νέα και σαφέστερη εικόνα" της πανδημίας.

 

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

 

Tο εν λόγω νοσοκομείο έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση αφότου επανεξέτασε όλα τα παλιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία που είχαν νοσηλευθεί εκεί. Στο πλαίσιο αυτό, ανακάλυψε την περίπτωση από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα προτού η Γαλλία ανακοινώσει τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού. Η χώρα είναι από εκείνες που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή, 24.895 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Γαλλία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr