Γαλλία: Νοσοκομείο ανακάλυψε περίπτωση κορωνοϊού από τον Δεκέμβριο

Γαλλία: Νοσοκομείο ανακάλυψε περίπτωση κορωνοϊού από τον Δεκέμβριο Facebook Twitter
EPA
0

Ένα νοσοκομείο στη Γαλλία ανακάλυψε ότι είχε νοσηλεύσει άνδρα με Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, από τις 27 Δεκεμβρίου.

Το εν λόγω νοσοκομείο έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση αφότου επανεξέτασε όλα τα παλιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία που είχαν νοσηλευθεί εκεί. Στο πλαίσιο αυτό, ανακάλυψε την περίπτωση από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα προτού η Γαλλία ανακοινώσει τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού. Η χώρα είναι από εκείνες που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή, 24.895 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Γαλλία.

Ο Yves Cohen, των νοσοκομείων Avicenne και Jean Verdier στα βόρεια προάστια του Παρισιού δήλωσε στο BFM TV ότι οι επιστήμονες επανεξέτασαν δείγματα 24 ασθενών που είχαν νοσηλευτεί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, οι οποίοι είχαν βρεθεί αρνητικοί στη γρίπη.

«Από τους 24, είχαμε έναν που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι. Κάθε δείγμα επανεξετάστηκε πολλές φορές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έγιναν λάθη, σημείωσε.

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει επίσημα τα τρία πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στις 24 Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο ασθενείς στο Παρίσι και έναν στο Μπορντό. Ο Cohen επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν ο ασθενής της 27ης Δεκεμβρίου ήταν ο «ασθενής μηδέν» της Γαλλίας. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ποια ήταν η πρώτη περίπτωση, προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο εξάπλωσης του ιού.

«Ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και μόλυνε τα δύο παιδιά του, αλλά όχι τη σύζυγό του, η οποία εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. Εξεπλάγη, δεν ήξερε πώς μολύνθηκε. Δεν είχε κάνει ταξίδια. Η μόνη επαφή που είχε ήταν με τη σύζυγό του», δήλωσε ο Cohen αναφερόμενος στον ασθενή, ο οποίος επέζησε.

Η σύζυγός του εργαζόταν στον πάγκο σούσι σε σούπερ μάρκετ, κοντά σε συναδέλφους κινεζικής καταγωγής. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος από αυτούς είχε ταξιδέψει στην Κίνα, κάτι που πρέπει να ερευνήσουν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, σημείωσε ο Cohen. «Αναρωτιόμαστε αν ήταν ασυμπτωματική. Μπορεί να είναι ο ασθενής μηδέν, αλλά ίσως υπάρχουν και άλλοι, σε άλλες περιοχές», επεσήμανε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM