Μπαρ με παραπέτασμα και ειδικές διαδρομές - Να πώς προετοιμάζονται για την εποχή μετά τον κορωνοϊο στην Ισπανία

Μπαρ με παραπέτασμα και ειδικές διαδρομές - Να πώς προετοιμάζονται για την εποχή μετά τον κορωνοϊο στην Ισπανία Facebook Twitter
Αυτές οι εικόνες στο Ginkgo Sky Bar στη Μαδρίτη δεν αναμένεται να επαναληφθούν τουλάχιστον για φέτος
0

Το ποτό απολαμβάνοντας τη θέα στη Μαδρίτη, θα είναι εφικτό αυτό το καλοκαίρι στο Ginkgo Sky Bar στο πλαίσιο της «νέας κανονικότητας» μετά τον κορωνοϊό, αλλά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην Ισπανία.

Η Εl Pais παρουσιάζει τα πρώτα μέτρα και τις αλλαγές που κάνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά από εβδομάδες lockdown.

Για κάθε πελάτη, θα εφαρμόζεται ένα μίνι πλάνο υγιεινής: φορώντας γάντια και μάσκα προσώπου θα είναι χωρισμένος από άλλους με ένα παραπέτασμα. Εάν κάποιος θέλει να ανέβει για να δει το ηλιοβασίλεμα, θα πρέπει να ζητήσει άδεια από το προσωπικό και να ακολουθήσει μια ασφαλή διαδρομή που θα επισημαίνεται στο δάπεδο του μπαρ στον τελευταίο όροφο, το οποίο αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου πέντε αστέρων Plaza España Design.

Αυτά τα σχέδια είναι μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ισπανική τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να κάνει μια ασφαλή επανεκκίνηση, ενώ αναμένει απώλειες έως και 92,5 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος. Η VP Hotels πιστεύει ότι το κλειδί για την προσέλκυση τουριστών θα είναι τα αυστηρά μέτρα υγιεινής. «Θέλουμε να είμαστε το ασφαλέστερο ξενοδοχείο σε όλη την Ισπανία», λέει ο Javier Pérez Jiménez, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας. 

Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς οδηγίες σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στην Ισπανία όταν τους επιτραπεί να ανοίξουν ξανά. Παρ' όλα αυτά, ο Pérez Jiménez πιστεύει ότι η απλά τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών υγιεινής δεν θα είναι αρκετή για ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπως το Plaza España Design. Έχει ήδη κανονίσει πώς να αναδιοργανώσει κοινούς χώρους στο ξενοδοχείο για να ελαχιστοποιήσει την επαφή με άλλα άτομα και επίσης έχει επικοινωνήσει με εταιρείες εξοπλισμού προστασίας προσωπικού σχετικά με την αγορά προμηθειών.

Μπαρ με παραπέτασμα και ειδικές διαδρομές - Να πώς προετοιμάζονται για την εποχή μετά τον κορωνοϊο στην Ισπανία Facebook Twitter
To σχεδιάγραμμα για τα τραπέζια σύμφωνα με το νέο καθεστώς

Ο Jiménez πιστεύει ότι τα ξενοδοχεία θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια όσον αφορά την ασφάλεια και δεν ενδιαφέρεται αν θεωρηθεί «παρανοϊκός». Τα αυστηρά μέτρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το Plaza España Design, δεδομένου ότι ο μέσος επισκέπτης του ξενοδοχείου είναι άνω των 50 ετών, μια ηλικιακή ομάδα που είναι πιο ευάλωτη στον κορωνοϊό. Η ένωση ξενοδόχων Madrid Hotel Business Association επεξεργάζεται επίσης μια πρόταση για πιστοποιητικό «Covid Free Hotel» που θα παρέχεται σε εγκαταστάσεις που πληρούν τις απαιτήσεις.

Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στο Plaza España Design, θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση για κορωνοϊό με ένα γρήγορο τεστ, εξηγεί ο Pérez Jiménez. Για να γίνει αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος μιλά με πολλές κλινικές, ώστε να υπάρξει ομάδα τους σε από τα δωμάτια στο ισόγειο, αν και η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και σε ασθενοφόρο έξω από το ξενοδοχείο.

Εάν ένας επισκέπτης είναι υγιής, θα πάει στη ρεσεψιόν και θα λάβει ένα κιτ καλωσορίσματος με εξοπλισμό ατομικής προστασίας: γάντια, μάσκα προσώπου και τζελ απολυμαντικού χεριών. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου υπόκεινται στα αυστηρότερα μέτρα υγιεινής. Ακόμα και το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης θα είναι καλυμμένο με πλαστικό και σχεδόν σε κάθε γωνία του δωματίου θα υπάρχει απολυμαντικό, εξηγεί ο Pérez Jiménez. Ο πρωινός μπουφές θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από ένα καλάθι πικ-νικ με φρούτα και γιαούρτι που οι επισκέπτες θα φτιάχνουν διατηρώντας μια διακριτική διαδρομή. Τα τραπέζια στα εστιατόρια του ξενοδοχείου θα καθαρίζονται με ατμοκαθαριστές.

Μπαρ με παραπέτασμα και ειδικές διαδρομές - Να πώς προετοιμάζονται για την εποχή μετά τον κορωνοϊο στην Ισπανία Facebook Twitter
Ειδική διαδρομή κυκλοφορίας και χωρίσματα για το μπαρ

Ο Pérez Jiménez εκτιμά ότι η χωρητικότητα του Ginkgo Sky Bar and Restaurant και του Botania Restaurant, που χωρά 800 και 250 άτομα αντίστοιχα, θα μειωθεί κατά το ένα τρίτο και στο μισό. Σε αντίθεση με άλλα καλοκαίρια, είναι απίθανο να υπάρχουν μεγάλες ουρές ανθρώπων που περιμένουν να ανέβουν στο μπαρ του τελευταίου ορόφου. Οι κρατήσεις θα είναι επίσης υποχρεωτικές.

«Είναι ένα φιλόδοξο και ακριβό σχέδιο», λέει ο Pérez Jiménez. Πράγματι, μόνο μερικοί ξενοδοχειακοί γίγαντες στην Ισπανία έχουν τους πόρους για να το κάνουν. Αναμένεται ότι μόνο οι μεγαλύτερες αλυσίδες, χωρίς υπερβολικό χρέος, θα επιβιώσουν από την κρίση του κορωνοϊού.

Ένα από τα πλεονεκτήματα θα είναι τα μπάνια στα εστιατόρια των οποίων οι πόρτες και οι βρύσες ανοίγουν αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγγίξει κανείς λαβές. «Στους κοινόχρηστους χώρους, αγγίζετε μόνο το κουμπί για το ασανσέρ και μέσα θα υπάρχει παντού απολυμαντικό», λέει ο Pérez Jiménez. «Θα βάλουμε φιάλες με απολυμαντικό στο κτίριο σαν να ζούμε το τέλος του κόσμου. Αλλά δεν θα είναι το τέλος. Αυτό είναι μόνο ένα διάλειμμα».

Οι ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων και beach bar στην Ισπανία είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον. Προς το παρόν, οι περισσότεροι έχουν αποκλείσει ριζικές αλλαγές στις επιχειρήσεις τους, αλλά ορισμένοι έχουν επενδύσει σε προστατευτικά πλαίσια.

«Η αβεβαιότητα του να μην γνωρίζουμε πώς ή πότε θα μας αφήσουν να ανοίξουμε είναι πολύ περιοριστική», λέει ο Gildo Hidalgo, ιδιοκτήτης των εστιατορίων Doña Calma Gastrobar και Veranillo de Santa Ana στη Barrameda, στη νότια επαρχία του Κάντιθ. «Η μείωση της χωρητικότητας καθισμάτων είναι επίσης κάτι που έχουμε σκεφτεί να κάνουμε και θα πρέπει να επενδύσουμε χρήματα για να φτιαχτούν διαχωριστικά».

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Guillermo García Muñoz, αναφερόμενος στα μέτρα lockdown της ισπανικής κυβέρνησης λέει πως δεν θα μπορέσει να ανοίξει ξανά το κλαμπ που έχει. «Είναι μια επιχείρηση που είναι κερδοφόρα μόνο εάν είναι πλήρης. Η κατάσταση με το beach bar είναι διαφορετική, επειδή έχω το ακίνητο και αν δεν το ανοίξω, δεν θα υποστώ απώλειες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM