Ισπανία- Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα -Ταμείο 1,5 τρισ. θα προτείνει ο Σάντσεθ στη σύνοδο κορυφής

Ισπανία- Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα -Ταμείο 1,5 τρισ. θα προτείνει ο Σάντσεθ στη σύνοδο κορυφής Facebook Twitter
EPA
0

Τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 200.000 στην Ισπανία, ενώ τις προηγούμενες ώρες καταγράφηκαν 399 θάνατοι.

Ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός των νεκρών είναι μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν που ανακοινώθηκε την Κυριακή (410 θάνατοι) και επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση. Έως τώρα, 20.852 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό στην Ισπανία.

Σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, πλέον είναι 202.210, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί ανέρχεται σε 80.587.

Στο μεταξύ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να προτείνει στους Ευρωπαίους ηγέτες τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίου ευρώ, για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό το ποσό εκτίμησε ότι θα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης και ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι. 

Ο Σάντσεθ θα παρουσιάσει αυτή την πρότασή του κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση που θα είναι αποδεκτή, έπειτα από την άρνηση της Ολλανδίας και της Γερμανίας για την έκδοση ευρωομολόγου, σύμφωνα με πηγή από το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών, που επικαλείται το Reuters.

Το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτείται από «ομόλογα στο διηνεκές» και τα χρήματα θα θεωρούνται μεταφορά μετρητών και όχι χρέος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. «Είναι μια επιλογή στην οποία μπορούν να συμφωνήσουν όλοι», ανέφερε η ίδια πηγή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM