Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε φαστ φουντ λόγω κορωνοϊού

Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε φαστ φουντ λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε εστιατόριο λόγω κορωνοϊού
0

Εταιρεία φαστ φουντ στην Κίνα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από μαύρους πελάτες της, όταν ενημερώθηκε για την απαγόρευση εισόδου που τους είχε επιβληθεί σε υποκατάστημα στην πόλη Κουανγκτσόου, λόγω κορωνοϊού.

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε η εταιρεία ανέφερε πως «Ενημερωθήκαμε ότι από δω και στο εξής δεν επιτρέπεται η είσοδος στα εστιατόριά μας σε μαύρους πελάτες».

Η εταιρεία δήλωσε πως μόλις έμαθε για την απαγόρευση αυτή έκλεισε το συγκεκριμένο υποκατάστημα προσωρινά.

Ωστόσο, εντάσεις υπήρξαν μεταξύ Αφρικανών και τοπικής κοινωνίας, την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Κουανγκτσόου, όταν ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων άρχισαν να κάνουν έξωση στους μαύρους πελάτες μετά την φήμη ότι ο κορωνοϊός διασπείρεται μεταξύ των Αφρικανών, αναφέρει το BBC, που επικαλείται τοπικές πηγές.

Το λιμάνι του Κουανγκτσόου είναι κόμβος για τους εμπόρους της Αφρικής και φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αφρικανικές κοινότητες της Κίνας.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Γκουανγκντόνγκ ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταγγελίες για φυλετικές διακρίσεις αποκαλώντας την Κίνα και την Αφρική καλούς φίλους, συνεργάτες και αδέρφια.

Η εταιρεία απάντησε ότι η απαγόρευση των μαύρων «δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες μας». Οι Αφρικανοί ωστόσο στην πόλη κάνουν λόγο για φυλετικές διακρίσεις που ισχύουν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι τοπικοί ηγεσία αναφέρει ότι σε εκατοντάδες άτομα έγινε έξωση από τα σπίτια τους και τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, ενώ στη συνέχεια τα άτομα αυτά μπήκαν σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει οργή εντός και εκτός συνόρων. Η αφρικανική κοινότητα στο Κουανγκτσόου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Κάποτε υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες από την ηπειρωτική χώρα που ασκούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην πόλη, αλλά σήμερα ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε μόλις μερικές χιλιάδες.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κοινότητες τους έχουν αποτελέσει στόχο φυλετικών διακρίσεων και οι Αφρικανοί στην πόλη ισχυρίζονται ότι δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Κάποιοι θεωρούν μάλιστα, ότι ο κορωνοϊός χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να στοχεύσουν επιχειρηματίες που παρατείνουν τις άδειες παραμονής τους.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM