Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε φαστ φουντ λόγω κορωνοϊού

Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε φαστ φουντ λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Κίνα: Σάλος με απαγόρευση εισόδου μαύρων σε εστιατόριο λόγω κορωνοϊού
0

Εταιρεία φαστ φουντ στην Κίνα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από μαύρους πελάτες της, όταν ενημερώθηκε για την απαγόρευση εισόδου που τους είχε επιβληθεί σε υποκατάστημα στην πόλη Κουανγκτσόου, λόγω κορωνοϊού.

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε η εταιρεία ανέφερε πως «Ενημερωθήκαμε ότι από δω και στο εξής δεν επιτρέπεται η είσοδος στα εστιατόριά μας σε μαύρους πελάτες».

Η εταιρεία δήλωσε πως μόλις έμαθε για την απαγόρευση αυτή έκλεισε το συγκεκριμένο υποκατάστημα προσωρινά.

Ωστόσο, εντάσεις υπήρξαν μεταξύ Αφρικανών και τοπικής κοινωνίας, την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Κουανγκτσόου, όταν ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων άρχισαν να κάνουν έξωση στους μαύρους πελάτες μετά την φήμη ότι ο κορωνοϊός διασπείρεται μεταξύ των Αφρικανών, αναφέρει το BBC, που επικαλείται τοπικές πηγές.

Το λιμάνι του Κουανγκτσόου είναι κόμβος για τους εμπόρους της Αφρικής και φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αφρικανικές κοινότητες της Κίνας.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Γκουανγκντόνγκ ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταγγελίες για φυλετικές διακρίσεις αποκαλώντας την Κίνα και την Αφρική καλούς φίλους, συνεργάτες και αδέρφια.

Η εταιρεία απάντησε ότι η απαγόρευση των μαύρων «δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες μας». Οι Αφρικανοί ωστόσο στην πόλη κάνουν λόγο για φυλετικές διακρίσεις που ισχύουν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι τοπικοί ηγεσία αναφέρει ότι σε εκατοντάδες άτομα έγινε έξωση από τα σπίτια τους και τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους, ενώ στη συνέχεια τα άτομα αυτά μπήκαν σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει οργή εντός και εκτός συνόρων. Η αφρικανική κοινότητα στο Κουανγκτσόου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Κάποτε υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες από την ηπειρωτική χώρα που ασκούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην πόλη, αλλά σήμερα ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε μόλις μερικές χιλιάδες.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κοινότητες τους έχουν αποτελέσει στόχο φυλετικών διακρίσεων και οι Αφρικανοί στην πόλη ισχυρίζονται ότι δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Κάποιοι θεωρούν μάλιστα, ότι ο κορωνοϊός χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να στοχεύσουν επιχειρηματίες που παρατείνουν τις άδειες παραμονής τους.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM