Ο Τζούλιαν Ασάνζ απέκτησε δύο παιδιά όσο ζούσε στην πρεσβεία του Ισημερινού

Ο Τζούλιαν Ασάνζ απέκτησε δύο παιδιά όσο ζούσε στην πρεσβεία του Ισημερινού Facebook Twitter
1

Η σύντροφος του Τζούλιαν Ασάνζ αποκάλυψε ότι απέκτησε δύο παιδιά μαζί του, όσο ο ιδρυτής του WikiLeaks ζούσε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Η δικηγόρος Στέλα Μόρις έκανε έκκληση για την αποφυλάκιση του Ασάνζ, λέγοντας ότι υπάρχουν φόβοι για την υγεία του. Ο ιδρυτής του WikiLeaks πριν από ένα χρόνο συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές, που τον απομάκρυναν από την πρεσβεία του Ισημερινού και τον μετέφεραν σε φυλακή του Λονδίνου, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση του αιτήματος των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Το WikiLeaks δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο η Μόρις μιλά στην κάμερα για το πώς γνωρίστηκαν, ενώ εμφανίζεται και με τα δύο τους παιδιά. «Η δημιουργία οικογένειας ήταν εσκεμμένη απόφαση», λέει μεταξύ άλλων. «Σε πολλούς θα φαινόταν τρελό να δημιουργήσουμε οικογένεια σε αυτό το πλαίσιο, για εμάς ήταν το λογικό», συμπληρώνει.

 

Ο Ασάνζ έχει προβλήματα υγείας εδώ και μήνες, αλλά τώρα οι φίλοι του προειδοποιούν ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή του κρατείται. Ένας κρατούμενος έχει πεθάνει και αρκετοί είναι άρρωστοι, με ύποπτα συμπτώματα, λένε οι φίλοι του.

Σε δήλωση προς τα δικαστήρια υπέρ μιας αίτησης για ορισμό εγγύησης, η Μόρι αποκαλύπτει ότι γνώρισε τον Ασάνζ το 2011, κάνοντας έρευνα για το σουηδικό δίκαιο. «Με τον καιρό, ο Τζούλιαν κι εγώ αναπτύξαμε έναν ισχυρό πνευματικό και συναισθηματικό δεσμό. Έγινε ο καλύτερος φίλος μου κι εγώ έγινα η δική του καλύτερη φίλη», έγραψε.

Η φιλία αναπτύχθηκε και παρά τις συνθήκες, μεταξύ τους ξεκίνησε μια στενή σχέση το 2015, ανέφερε. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον 3 ετών Γκάμπριελ και τον ενός έτους Μαξ. Η ίδια αναφέρει ότι έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να προστατεύσει τα παιδιά από το κλίμα γύρω από τον Ασάνζ.

«Η στενή σχέση μου μαζί του έχει υπάρξει το αντίθετο του πώς τον βλέπουν: συγκρατημένη, με σεβασμό του ενός για τον άλλον και προσπάθειες να προστατεύσει ο ένας τον άλλον από τους εφιάλτες που περιβάλλουν τις ζωές μας». Ο Ασάνζ είναι στην απομόνωση 23 ώρες κάθε ημέρα και έχουν διακοπεί όλες οι επισκέψεις, σημείωσε ακόμη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια