Ασάνζ: Απορρίφθηκε νέο αίτημα αποφυλάκισης - «Κίνδυνος να προσβληθεί από κορωνοϊό στη φυλακή»

Ασάνζ: Απορρίφθηκε νέο αίτημα αποφυλάκισης - «Κίνδυνος να προσβληθεί από κορωνοϊό στη φυλακή» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό σήμερα το αίτημα του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να βγει με εγγύηση, αφού οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί, διότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη φυλακή.

«Βάσει των δεδομένων σήμερα, η παγκόσμια πανδημία, από μόνη της, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυλάκιση του κ. Άσανζ», δήλωσε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ. Όπως εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής της, η συμπεριφορά του Ασάνζ κατά το παρελθόν δείχνει πόσο μακρυά είναι διατεθειμένος να φθάσει προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες έκδοσης και υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση που θα αποφυλακιστεί θα δραπετεύσει ξανά.

Η Βανέσα Μπαρέιτσερ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους της εγγύησης και διέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου καταζητείτο εκείνη την εποχή προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα. Οι κατηγορίες έκτοτε αποσύρθηκαν.

Ο 48χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ για 18 κατηγορίες συνωμοσίας προκειμένου να χακάρει κυβερνητικούς υπολογιστές και για την παραβίαση νόμου περί κατασκοπείας και λέει ότι θα εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης εάν εκδοθεί και καταδικαστεί εκεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM