«Τους χρωστάω τη ζωή μου» -Eυγνωμοσύνη του Τζόνσον για τους εργαζόμενους του NHS

«Τους χρωστάω τη ζωή μου» -Eυγνωμοσύνη του Τζόνσον για τους εργαζόμενους του NHS Facebook Twitter
EPA
0

«Τους χρωστάω τη ζωή μου, δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS).

Η σύντομη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου. Οι προηγούμενες ημέρες ήταν αρκετά δύσκολες για εκείνον. Την περασμένη Κυριακή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς επέμεναν τα συμπτώματα κορωνοϊού παρότι είχαν περάσει αρκετές ημέρες από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός.

Τη Δευτέρα, ο Τζόνσον μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε, και χρειάστηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο. Τελικά, την Πέμπτη, βγήκε από την εντατική και πλέον νοσηλεύεται σε κανονικό δωμάτιο, ενώ η υγεία του βελτιώνεται. Πλέον, ο πρωθυπουργός σηκώνεται από το κρεβάτι, ανακοίνωσε χθες η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ σύμφωνα με το Sky News ο Τζόνσον περνά την ώρα του βλέποντας ταινίες- μεταξύ άλλων τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»- και λύνοντας σουντόκου.

Το πρώτο διάστημα που είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού και ήταν σε καραντίνα, το κυβερνητικό επιτελείο έκανε κάθε προσπάθεια για να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Αναμφίβολα, ήταν κάτι που ήθελε ο ίδιος, σημειώνει ο Guardian, λόγω της στάσης του απέναντι στις ασθένειες.

«Θυμάμαι ότι πάντα φαινόταν να θεωρεί κάποιου είδους αδυναμία το να ασθενήσει. Τον μπέρδευε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πολ Γκούντμαν, πρώην βουλευτής των Τόρις και δημοσιογράφος, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Τζόνσον.

«Ο Μπόρις δεν πίστευε ποτέ στην ασθένεια. Ούτε τη δεχόταν για τον ίδιο, ούτε την παρατηρούσε ες άλλους. Θεωρούσε ότι ήταν αρκετά δυνατός για να συνεχίσει, ανεξάρτητα από τα όποια συμπτώματα μπορεί να είχε», δήλωσε ο βιογράφος του Τζόνσον, Άντριου Γκίμσον. «H ισχυρή προδιάθεσή του ήταν να εργάζεται υπερβολικά, να μην χαλαρώνει. Ελπίζω να το αλλάξει αυτό, έπειτα από αυτή την εμπειρία», συμπλήρωσε.

Ακόμη και ο πατέρας του πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον, δήλωσε ότι ο γιος του θα πρέπει να ξεκουραστεί τώρα. «Πρέπει να πάρει χρόνο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορείς να βγει από αυτό και να πάει απευθείας στην Ντάουνινγκ Στριτ, να αναλάβει τα ηνία χωρίς μια περίοδο αναπροσαρμογής», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ