Μπόρις Τζόνσον: Βγήκε από την εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός

Μπόρις Τζόνσον: Βγήκε από την εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Facebook Twitter
EPA
1

Ο Μπόρις Τζόνσον που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται πλέον σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας του νοσοκομείου St. Thomas.

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός βγήκε από την εντατική σήμερα το απόγευμα, έχει καλή κατάσταση και θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.

Ο 55χρονος ηγέτης, νοσηλευόταν από την Δευτέρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας του υψηλού πυρετού και «επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού», όπως είχε ανακοινώσει η Ντάουνινγκ Στριτ. Του παρασχέθηκε οξυγόνο αλλά δεν συνδέθηκε με συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης ούτε με άλλη μη παρεμβατική μέθοδο υποστήριξης της αναπνοής. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου αλλά την Κυριακή κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Όσο βρισκόταν στην εντατική, δεν εκτελούσε τα καθήκοντά του αλλά παρέμενε σε επικοινωνία με όσους διαχειρίζονταν την κρίση.  Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που εκτελεί τα χρέη του Τζόνσον όσο αυτός παραμένει κλινήρης, δήλωσε προχθες βέβαιος πως ο πρωθυπουργός θα αναρρώσει από την ασθένεια, χαρακτηρίζοντάς τον «μαχητή».

Σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 881 άτομα αγγίζοντας τις 7.978. Συνολικά στην χώρα 65.077 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και 16.784 έχουν εισαχθεί σε κατά τόπους νοσοκομεία με συμπτώματα.

Όπως έγινε δε γνωστό τα μέτρα του lockdown δεν θα αναθεωρηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων από την επιβολή τους.

Ερωτηθείς από το BBC πότε και αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, είπε πως «δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα». Πρέπει να σημειωθεί η αναμενόμενη κορύφωση των κρουσμάτων «πριν σκεφτούμε να κάνουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι φτάσαμε αυτή την κορυφή». 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τού εύχομαι-ειλικρινά!-γρήγορα περαστικά. Δυνητικά μπορεί να αποδειχτεί ο ενεργητικότερος πολέμιος του κορονοϊού. Ο Τζόνσον δεν είναι Τραμπ. 'Εχει καλή αστική κουλτούρα και τις προδιαγραφές για να μεταβληθεί σε υπεύθυνο statesman.