Άδειο το Βατικανό: Μόνος στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος

Άδειο το Βατικανό: Μόνος στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter
Μόνος στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος (EPA)
0

Απόκοσμες εικόνες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, λόγω του κορωνοϊού, με τον Πάπα Φραγκίσκο να κάνει τη λειτουργία της Αγίας Παρασκευής μόνος του.

Άλλοτε, τέτοια μέρα το Βατικανό πλημμύρισε από χιλιάδες πιστούς από όλη την υφήλιο. Όχι όμως φέτος. Οι εικόνες από τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής μαρτυρούν την εικόνα της πανδημίας.

Νωρίτερα ο Ποντίφικας, σε μήνυμά του στην τηλεόραση Rai1 απηύθυνε μήνυμα στους πιστούς λέγοντας «Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι αδελφές, οι ιερείς  που πέθαναν καταπολεμώντας την πανδημία του κορωνοϊού  πέθαναν στο μέτωπο σαν στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους από αγάπη».

Ο ποντίφικας θεωρεί ότι αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες εντάχθηκαν στους «εσταυρωμένους της Ιστορίας».

«Αισθάνομαι κοντά στον λαό του Θεού, ειδικά σε εκείνους που υποφέρουν περισσότερο, στα θύματα της πανδημίας, στον πόνο του κόσμου» είπε ο Πάπας ενώ πρόσθεσε ότι «συλλογίζεται την ελπίδα, η οποία δεν παίρνει τον πόνο αλλά δεν απογοητεύει».

Άδειο το Βατικανό: Μόνος στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter

Απόψε, υπό το φως των πυρσών, ο πνευματικός ηγέτης του 1,3 δισεκατομμυρίου Καθολικών θα ακολουθήσει τον Δρόμο του Σταυρού, τη λιτανεία για την πορεία του Χριστού προς τον Γολγοθά, σε πολύ περιορισμένο σχήμα φέτος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, η πρόσβαση στην οποία έχει απαγορευτεί από την αστυνομία.

Για την ακολουθία αυτή, θα συνοδεύεται από μια ομάδα πέντε κρατουμένων από τη φυλακή της Πάδοβας και μια ομάδα πέντε ιατρών και νοσοκόμων του Βατικανού.

Από το 1964, ο Δρόμος του Σταυρού παρουσία του Πάπα πραγματοποιείται με χιλιάδες πιστούς γύρω από το φωταγωγημένο Κολοσσαίο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM