Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από δοκιμή θεραπείας με πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει

Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από δοκιμή θεραπείας με πλάσμα ασθενών που έχουν αναρρώσει Facebook Twitter
ΕPA
0

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Κινέζοι επιστήμονες, για τη θεραπεία της Covid-19 με τη χορήγηση πλάσματος αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Η έρευνα των Κινέζων έγινε σε 10 ασθενείς που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, ηλικίας από 34-78 ετών, στους οποίους χορηγήθηκε μία δόση (200 ml) πλάσματος από ασθενείς που είχαν αναρρώσει. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μία δόση ήταν καλά ανεκτή και μπορούσε να αυξήσει σημαντικά, ή να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα, τα αντισώματα», αναφέρουν οι επιστήμονες στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

«Όλα τα συμπτώματα των 10 ασθενών- ιδιαίτερα ο πυρετός, ο βήχας, η δύσπνοια και ο πόνος στο στήθος- εξαφανίστηκαν ή βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό εντός 1-3 ημερών από τη μετάγγιση του πλάσματος», αναφέρουν οι ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Τζιάο Τονγκ στη Σαγκάη και της εταιρείας China National Biotec Group Company στη Γουχάν.

Μετά τη θεραπεία, δύο από τους τρεις ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι, αποσωληνώθηκαν. Επίσης, διαπιστώθηκε απορρόφηση των αλλοιώσεων στους πνεύμονες εντός επτά ημερών. Τρεις στους δέκα πήραν εξιτήριο σχετικά σύντομα, ενώ κανένας από τους δέκα ασθενείς δεν πέθανε.

«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει μπορεί να αποτελέσει μια υποσχόμενη επιλογή διάσωσης για τις σοβαρές περιπτώσεις», αναφέρουν οι επιστήμονες. Πλέον, θα ακολουθήσουν ευρύτερες κλινικές δοκιμές, προκειμένου να καθοριστεί η βέλτιστη δόση πλάσματος, αλλά και ο χρόνος μετάγγισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM