Ρωσία: Φυλάκιση έως 7 έτη για την παραβίαση της καραντίνας - 500 νέα κρούσματα σε μια μέρα

Ρωσία: Φυλάκιση έως 7 έτη για την παραβίαση της καραντίνας - 500 νέα κρούσματα σε μια μέρα Facebook Twitter
EPA
0

Η Δούμα ψήφισε νόμο που αυστηροποιεί τις ποινικές ευθύνες για την παραβίαση της καραντίνας για τον κορωνοϊό, την ώρα που στη Ρωσία καταγράφηκαν 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει ποινές φυλάκισης έως επτά ετών για την παραβίαση των μέτρων προστασίας. Σε όσους μετέδωσαν μαζικά τον ιό λόγω αμέλειας προβλέπεται χρηματική ποινή έως 11.500 ευρώ, στέρηση του δικαιώματος να κατέχουν αξίωμα έως και για μία τριετία και ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Αν η παραβίαση της καραντίνας υπήρξε αιτία για την πρόκληση θανάτου από αμέλεια ή αν υπήρχε πρόθεση για τη μαζική μόλυνση ανθρώπων, η χρηματική ποινή που θα επιβάλλεται ανέρχεται σε έως και 23.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 5 ετών. Τέλος, αν η παραβίαση επιφέρει τον θάνατο 2 ή περισσοτέρων ανθρώπων, τότε ο παραβάτης κινδυνεύει με φυλάκιση για έως και 7 χρόνια.

Στα 2.337 τα κρούσματα του κορωνοϊού

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Ρωσία καταγράφηκαν 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, σύμφωνα με το Reuters.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 2.337. Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου πήραν εξιτήριο 55 άτομα, εκ των οποίων 42 στη Μόσχα (συνολικά μέχρι στιγμής έχουν πάρει εξιτήριο 121 άτομα), ενώ κατέληξαν 8 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 5 στη Μόσχα και από ένας στην Αγία Πετρούπολη, στην περιοχή της Πένζα και του Βλαντίμιρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ