Κορωνοϊός- Γερμανία: 4.955 νέα κρούσματα, 198 οι νεκροί -Οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ»

Κορωνοϊός- Γερμανία: 4.955 νέα κρούσματα, 198 οι νεκροί -Οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ» Facebook Twitter
Στη Γερμανία δίνουν οδηγίες σε γιατρούς για διαλογή ασθενών που μπαίνουν στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τη FAZ (Πηγή φωτό EPA)
0

Σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Γερμανία, ενώ οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται σε 198 συνολικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη FAZ, δίνονται οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή» ασθενών σε περίπτωση που οι ΜΕΘ δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις ανάγκες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στη Γερμανία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955, ενώ άλλοι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την Τετάρτη. Συνολικά, τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 36.508.

Πλέον, οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου της υγείας δίνουν σε νοσοκομειακούς γιατρούς οδηγίες «διαλογής» ασθενών, στην περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους, σύμφωνα με τη FAZ.

Οι οδηγίες για τη «διαλογή»

«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Οι ειδικοί εισηγούνται ότι η εντατική θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η FAZ.

Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που ήδη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ είναι πιθανό να χάσει τη θέση του. Πάντως, οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή «κοινωνικά κριτήρια».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM