Κορωνοϊός- Γερμανία: 4.955 νέα κρούσματα, 198 οι νεκροί -Οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ»

Κορωνοϊός- Γερμανία: 4.955 νέα κρούσματα, 198 οι νεκροί -Οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ» Facebook Twitter
Στη Γερμανία δίνουν οδηγίες σε γιατρούς για διαλογή ασθενών που μπαίνουν στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τη FAZ (Πηγή φωτό EPA)
0

Σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Γερμανία, ενώ οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται σε 198 συνολικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη FAZ, δίνονται οδηγίες σε γιατρούς για «διαλογή» ασθενών σε περίπτωση που οι ΜΕΘ δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις ανάγκες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στη Γερμανία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955, ενώ άλλοι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την Τετάρτη. Συνολικά, τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 36.508.

Πλέον, οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου της υγείας δίνουν σε νοσοκομειακούς γιατρούς οδηγίες «διαλογής» ασθενών, στην περίπτωση κατά την οποία οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους, σύμφωνα με τη FAZ.

Οι οδηγίες για τη «διαλογή»

«Εάν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών», αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι είναι «αναπόφευκτο» να γίνει επιλογή σχετικά με το ποια άτομα θα γίνουν δεκτά στις ΜΕΘ και ποια όχι.

Οι ειδικοί εισηγούνται ότι η εντατική θεραπεία δεν συνιστάται εφόσον ο ασθενής βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση ή η θεραπεία είναι μάταιη, επειδή δεν αναμένεται ανάρρωση ή σταθεροποίηση του ασθενούς. Η απόφαση θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνεται από δύο εντατικολόγους, έναν νοσηλευτή καθώς και άλλους γιατρούς, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η FAZ.

Η ιεράρχηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ όλων των ασθενών, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και κάποιος που ήδη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ είναι πιθανό να χάσει τη θέση του. Πάντως, οι Ιατρικές Εταιρίες τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται να γίνεται καμία ιεράρχηση με βάση την ηλικία ή «κοινωνικά κριτήρια».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM