Κορωνοίός: Lockdown στη Νέα Ζηλανδία - Η απόφαση της πρωθυπυργού

Κορωνοίός: Lockdown στη Νέα Ζηλανδία - Η απόφαση της πρωθυπυργού Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Νέα Ζηλανδία ξεπέρασε τα 100 σήμερα Δευτέρα, καθώς οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 36 νέα.

Από τα 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα δύο είναι περιπτώσεις στις οποίες ο ιός μεταδόθηκε εγχωρίως, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.

Η Νέα Ζηλανδία προετοιμάζεται να επιβάλει lockdown ενός μηνός από το βράδυ της Τετάρτης, με όλους τους πολίτες της χώρας  να διατάσσονται να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός από εκείνους που εργάζονται σε βασικές υπηρεσίες.

Οι αρχές έχουν δύο ημέρες να προετοιμαστούν για τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και το πώς θα λειτουργούν όλα για το επόμενο διάστημα ενώ η πρωθυπουργός, Jacinda Ardern, δήλωσε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών της.

«Το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης είναι απλά απαράδεκτο, θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη απώλεια της ζωής  στην ιστορία μας και δεν θα το ρισκάρω». Η Ardern ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ενεργοποιήσει άμεσα το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας με απαγόρευση μετακινήσεων και συναθροίσεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ