Η Γερμανία ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό λόγω κορωνοϊού

Η Γερμανία ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Η Γερμανία ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν ιατρικό εξοπλισμό κατά του κορωνοϊού (EPA)
0

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τους εγχώριους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό, όπως μάσκες ή αναπνευστήρες, προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αίτημα αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των αρχών να αξιοποιήσουν τους μηχανικούς και τους παραγωγικούς πόρους και να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά σημεία ελλείψεων στον κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Οι εταιρείες πρέπει να λάβουν την απόφαση τους» δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας της χώρας.

Οι πολιτικοί ηγέτες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη έχουν εντατικοποιήσει τις συνομιλίες σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών σε διάφορες βιομηχανίες στη μάχη κατά του ιού, καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων και θανάτων.

Σε μερικά ισπανικά νοσοκομεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές τοποθέτησαν ακόμα και σακούλες για σκουπίδια στα χέρια τους για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αφού εξαντλήθηκαν τα γάντια μιας χρήσης.

Ένας εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές και έχει ετοιμάσει μια διεθνή ομάδα εργασίας για να διερευνήσει τις επιλογές.

Ωστόσο, ενώ ο τομέας του ιατρικού εξοπλισμού θα μπορούσε να είναι κάτι καινούργιο για την αυτοκινητοβιομηχανία, θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή μόλις λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες, σημείωσε.

Η εταιρία διαθέτει περισσότερους από 125 βιομηχανικούς εκτυπωτές 3-D, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα για την κατασκευή εξαρτημάτων για πρωτότυπα οχημάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε το Σάββατο ότι η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει μία πρώτη σειρά παραγωγής από προστατευτικές μάσκες στην Κίνα ενώ στηρίζει και τις γερμανικές αρχές με συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Η Daimler AG έχει λάβει σχετικό αίτημα από τις αρχές και εξετάζει επί του παρόντος τις επιλογές της, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg.

Η VW και η Daimler συμφώνησαν επίσης να δωρίσουν πάνω από 300.000 προστατευτικές μάσκες από τους υπάρχοντες πόρους τους σε φορείς της υγείας.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού εξουδετερώνει τις οικονομίες παγκοσμίως.

Την περασμένη εβδομάδα, εταιρείες που δεν σχετίζονται με τη βιομηχανία ιατρικών συσκευών προσφέρθηκαν να μετατρέψουν τα εργοστάσια τους σε χώρους παρασκευής ιατρικού εξοπλισμού, προσκειμένου να συμβάλουν και αυτές στην καταπολέμηση ενάντια στον ιό.

Η Ferrari NV και η Fiat Chrysler Automobiles NV βρίσκονται σε συνομιλίες με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αναπνευστήρων της Ιταλίας για να αυξήσουν την παραγωγή, ενώ στις ΗΠΑ, η General Motors Co. δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο εργοστασιακό χώρο για να κατασκευάσει επίσης νοσοκομειακούς αναπνευστήρες.

Ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc., ο οποίος αρχικά υποβάθμισε τους κινδύνους του έθετε ο κορωνοϊός, ανέφερε ότι είχε μιλήσει με τη Medtronic Plc επίσης για την κατασκευή ιατρικών αναπνευστήρων.

Η Medtronic δήλωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγή και την τροφοδοσία αναπνευστήρων  για να καταπολεμήσει την παγκόσμια πανδημία, καθώς αυτά τα μηχανήματα παίζουν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τους ασθενείς με αναπνευστικές λειτουργίες.

Με πληροφορίες του Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM